Zo kunt u de Morningstar Sustainability Rating gebruiken

Tijdens de Personal Finance Day op 18 mei aanstaande geeft Morningstar fondsanalist Ronald van Genderen inzicht in duurzaam beleggen. Daarbij is de Morningstar Sustainability Rating een belangrijk hulpmiddel om beleggingsfondsen te beoordelen op duurzaamheid. Tijdens de Personal Finance Day vertelt Ronald er meer over. Als voorproefje krijgt u alvast een video waarin Ronald uitlegt hoe deze rating werkt. En zijn fondsen die zich duurzaam noemen wel echt duurzaam? U krijgt het antwoord in de video.

Robert van den Oever 14 september, 2016 | 14:50
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar heeft de Morningstar Sustainability Rating in maart 2016 geïntroduceerd als een nieuw hulpmiddel waarmee beleggers hun beleggingsfondsen kunnen beoordelen op duurzaamheid. Dat geldt voor hun bestaande portefeuille, maar ook bij het selecteren van nieuwe beleggingsfondsen. De nieuwe rating helpt beleggers bij het nemen van hun beleggingsbeslissingen.

Tijdens de Personal Finance Day op 18 mei aanstaande zal Morningstar fondsanalist Ronald van Genderen meer vertellen over de Morningstar Sustainability Rating. Wilt u bij zijn presentatie aanwezig zijn? Meld u dan hier aan.

Hoe werkt het?
Als voorproefje krijgt u alvast een video waarin Van Genderen laat zien waar u de Morningstar Sustainability Rating kunt vinden op de Morningstar-website. Ook praat hij u bij over de bevindingen van de Morningstar Sustainability Rating. Zijn beleggingsfondsen die zich duurzaam noemen ook echt duurzaam? Hebben zij eigenlijk wel duurzame bedrijven in hun portefeuille? En hoe scoren fondshuizen gemiddeld op het gebied van duurzaamheid? U krijgt de antwoorden in deze video:

Wilt u meer weten over de Morningstar Sustainability Rating? Bekijk deze video waarin Steven Smit, Morningstar's wereldwijde Head of Sustainability, uitlegt wat de rating inhoudt:


En lees meer in deze serie artikelen over de achtergronden van de Morningstar Sustainability Rating:

- Ecologiefondsen doorgelicht op duurzaamheid

- Alle nieuwe duurzame fondsen in Europa op een rij 

Hoe duurzaam zijn duurzame fondsen?

Nederlandse fondsen langs de duurzame meetlat

Zo kun je de Morningstar Sustainability Rating gebruiken

Waarom Morningstar de Sustainability Rating introduceert

Zo werkt het: een nadere blik op de methodologie

De Morningstar Sustainability Rating: een nieuw perspectief voor beleggers

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten