Een beleggingsfonds kiezen? 6 dingen om op te letten

Het eerste waar beleggers die een beleggingsfonds willen kopen naar kijken is – helaas – het historische rendement van een beleggingsfonds. Beleggers die verder kijken dan resultaten uit het verleden, beoordelen factoren die de prestaties van een fonds direct beïnvloeden, zoals de kwaliteit van het beleggingsteam, het beleggingsproces en de kosten van een fonds.

Jeffrey Schumacher, CFA 09 november, 2016 | 9:54
Facebook Twitter LinkedIn

Een element dat vaak minder aandacht krijgt is het fondshuis achter een beleggingsfonds. Onterecht, want de cultuur van een fondshuis kan een grote invloed hebben op de uiteindelijke kwaliteit van een beleggingsfonds.

De organisatie van een fondshuis volgens Morningstar van groot belang voor het uiteindelijke succes van een beleggingsfonds. Het is een factor die de prestaties van beleggingsfondsen niet direct raakt, maar wij zijn ervan overtuigd dat de kans op succes groter is bij fondshuizen die een sterke beleggingscultuur hebben en in het belang van beleggers handelen.

Fondshuizen die naar onze mening op de lange termijn succesvol kunnen zijn voor hun beleggers, hebben een aantal gemeenschappelijke eigenschappen die een bovengemiddeld fondshuis karakteriseren.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid