Warren Buffett hint op opvolging

Het leek er altijd op dat superbelegger Warren Buffett tot het allerlaatst op zijn post zou blijven, maar tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway afgelopen zaterdag hintte hij zowaar op zijn mogelijke pensioen.

Robert van den Oever 10 mei, 2017 | 9:00
Facebook Twitter LinkedIn

Superbelegger Warren Buffett is hoogbejaard, maar nooit leek hij van plan zijn zetel bij zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway op te zullen geven. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van afgelopen zaterdag, traditiegebrouw in Omaha, Nebraska, hintte hij volstrekt onverwacht toch ineens op zijn mogelijke pensionering.

De 86-jarige Buffett en zijn trouwe zakenpartner Charlie Munger van 93 jaar oud hadden allang met pensioen gekund, maar zijn de personificatie van het succesvolle langetermijnbeleggen. Hun uitspraken worden door beleggers op een goudschaaltje gewogen en de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Omaha is een ware bedevaart voor doorgewinterde beleggers geworden.

Namens Morningstar was dit jaar senior aandelenanalist Geggory Warren aanwezig bij de vergadering, ook traditiegetrouw, en hij was verrast door de mogelijkheid dat Buffett de leiding van Berkshire Hathaway bij leven al overdraagt aan een opvolger: 'Dat zegt heel veel over de kwaliteit van het team dat hij onder zich heeft', stelt Warren in gesprek met Morningstar's Jeremy Glaser.

Bekijk hier de hele video waarin Greggory Warren meer impressies geeft van de Berkshire-meeting, waar het over nog veel meer ging, onder andere over de luchtvaartsector:

 

 

 

Lees meer:

Warren Buffett is een van de 26 fondsmanagers die Morningstar heeft opgenomen in de lijst Ultimate Stock Pickers. Deze fondsbeheerders staan bij Morningstar in hoog aanzien en elk kwartaal inventariseert Morningstar de aan- en verkopen die zij voor hun portefeuilles doen.

De aantrekkelijkste dividendaandelen volgens de Ultimate Stock Pickers

Sector Gezondheidszorg maakt inhaalslag bij Ultimate Stock Pickers

Morningstar introduceert Europese variant Ultimate Stock Pickers

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings