Twee redenen waarom Rusland andere opkomende aandelenmarkten kan verslaan

Rusland heeft het potentieel om aandelenmarkten in andere opkomende landen te verslaan. Morningstar Investment Management geeft twee redenen waarom Russische aandelen ook op lange termijn beter kunnen presteren dan andere opkomende markten.

Robert van den Oever 21 februari, 2018 | 9:02
Facebook Twitter LinkedIn

De Russische aandelenmarkt is een van de best presterende aandelenmarkten van de afgelopen maanden. Dat is voor een groot deel te danken aan één aandeel: Sberbank, het bankaandeel dat tegenwoordig goed is voor 23 tot 24% van de Russische Index.

De trend van de afgelopen maanden kan op langere termijn doorzetten, verwacht Cyrique Bourbon, portfolio manager bij Morningstar Investment Management. Hij denkt dat de Russische aandelenmarkt het potentieel heeft om duidelijk beter te presteren dan andere aandelenmarkten.

De eerste reden daarvoor zijn de waarderingen. Russische aandelen zijn gemiddeld zo'n 40 tot 50% goedkoper dan andere opkomende landen. En zelfs als we een voorzichtige houding aannemen, dan nog is het te verwachten rendement op Russische aandelen significant, stelt Bourbon.

Tweede reden is volgens Bourbon dat een aantal belangrijke bedrijven uitzicht heeft op een gezonde winstgroei. Zowat de helft van de Russische Index bestaat uit energiebedrijven en olie- en gasinindustrie gerelateerde bedrijven. Stijgende olieprijzen, lagere kostenstructuur en geunstige wisselkoerseffecten zullen volgens Bourbon in de komende maanden een positieve invloed gaan hebben op de winstniveaus van deze bedrijven, en daarmee de hele Russische Index.

Bourbon is dus overtuigd van Rusland, ook voor de langere termijn, zo legt hij uit in deze video:

 

Lees meer over beleggen in Rusland:

- In Rusland geniet actief de voorkeur

- Fonds van de Week: Parvest Equity Russia

- Hier moet je op letten bij beleggen in Rusland

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings