Dit zijn 35 ondergewaardeerde Europese kwaliteitsaandelen

Morningstar inventariseert welke Europese kwaliteitsaandelen ondergewaardeerd zijn. Bekijk hier welke 35 aandelen met 4 of 5 Morningstar-sterren het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn.

Jocelyn Jovene 26 februari, 2018 | 14:14
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar inventariseert de Europese kwaliteitsaandelen die ondergewaardeerd zijn. Daarbij gaat het om aandelen met 4 of 5 Morningstar sterren, dus de hoogst geclassificeerde naar kwaliteit. De korting van de actuele aandelenkoers ten opzichte van de Fair Value bedraagt voor deze lijst gemiddeld 19%. 

Kijken we naar sectoren, dan valt op dat de sectoren gezondheidszorg en telecommunicatie de hoogste korting ten opzichte van hun Fair Values hebben. Die korting betekent dat de markt de mogelijkheden van deze aandelen voor hun groeicapaciteit, margeverbetering, rendement op eigen vermogen en verhoging (en behoud) van dividenduitkering nog niet volledig onderkent. 

De lijst omvat aandelen die zowel de groeistijl (volgens de Morningstar Style Box) weerspiegelen, zoals Altice, Inditex, Reckitt Benckiser, als de waardestijl, met bijvoorbeeld Orange, Shire en Gas Natural.

Bekijk hier de lijst van 35 met daarbij alle relevante gegevens:

European Unverdalued Quality Stocks 20180201

(klik op tabel voor vergroting)

 

We pikken één voorbeeld uit de lijst voor een nadere toelichting: het Britse bedrijf Advanced Medical Solutions (niet te verwarren met het Zwitserse bedrijf AMS, dat Apple voorziet van elektronische componenten). Dit bedrijf ontwerpt, vervaardigt en distribueert een reeks trauma- en verzorgingsproducten voor andere fabrikanten van medische apparatuur.

Het bedrijf is een zeer kleine speler (83 miljoen Britse pond aan omzet in 2016) tegenover grotere concurrenten zoals Smith & Nephew of ConvaTec, maar volgt een strategie gebaseerd op producten met een hoge marge die het rendement op het geinvesteerd kapitaal aanzienlijk hebben verbeterd.

AMS zet sterk in op innovatie en heeft producten (zoals ActivHeal) op de markt gebracht die algemeen worden erkend door de Britse gezondheidsautoriteiten. Het bedrijf heeft met succes marktaandeel afgesnoept van Johnson & Johnson met zijn Dermabond-activiteiten (goed voor 23% van de Amerikaanse markt).

AMS heeft een concurrentievoordeel dat bij wondverzorging vooral bestaat uit intellectueel eigendom van producten en productiekennis. We zijn echter sceptisch over de houdbaarheid van het concurrentievoordeel van het bedrijf als het gaat om de drempel voor klanten om over te stappen naar een concurrent. Die ligt laag, in de zin dat een concurrent relatief makkelijk met een innovatiever concurrerend product op de markt kan komen dat de klant weglokt.

We schatten de Fair Value van Advanced Medical Solutions op 361 pence per aandeel, uitgaande van een jaarlijkse omzetgroei van 10% tot 2021 en een sterke verbetering van de marges met 520 basispunten. Het bedrijf krijgt een Narrow Moat rating die het dankt aan zijn immateriële activa, ofwel intellectueel eigendom en merkkracht.

 

Lees meer:

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen - februari

- Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen - februari

- Dit zijn de drie aantrekkelijkste auto-aandelen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jocelyn Jovene

Jocelyn Jovene  is editor van Morningstar in Frankrijk.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten