Wat zijn de gevolgen van Trumps importheffing op staal?

De aankondiging van importheffingen op staal door de Amerikaanse president Trump veroorzaakte deze week beroering op de financiële markten. De precieze invulling van die heffingen is nog onduidelijk, maar het zal effect hebben op tal van bedrijven. Morningstar's aandelenanalisten zetten de gevolgen per sector voor u op een rij.

Robert van den Oever 09 maart, 2018 | 11:31
Facebook Twitter LinkedIn

Het was een fikse schok op de financiële markten, toen Donald Trump ineens met importheffingen op de proppen kwam. Hij wil een tarief van 25% op staal en 10% op aluminium dat in de Verenigde Staten wordt geïmporteerd. Dat kan grote gevolgen hebben voor de Amerikaanse bedrijven die dat staal en alumimium gebruiken en ook heeft het impact op de afnemers van die bedrijven. Want wie draait op voor de hogere grondstofkosten?

De aandelenanalisten van Morningstar duiden de mogelijke gevolgen van de importheffingen op de diverse sectoren. Dat is op basis van de nu beschikbare informatie. Want veel is nog onduidelijk over de precieze invulling van de tarieven, wanneer die zullen ingaan en voor welke landen of industrieën er uitzonderingen gaan gelden. Bijvoorbeeld voor Mexico en Canada lijkt dat het geval te zijn. Een de ingangsdatum zou al over 15 dagen kunnen zijn, zo bleek uit uitspraken van Trump op donderdag.

Bekijk in deze video de duiding door een aantal van Morningstar's aandelenanalisten over de gevolgen van de aanstaande importheffingen:

 

Lees meer over aandelen:

- Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen - maart 

Twee redenen waarom Rusland andere opkomende aandelenmarkten kan verslaan

Chinese banken: kans of risico voor beleggers in opkomende markten?

Sterk presterend Philips nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd

Zit er nog waarde in Amerikaanse aandelen?

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings