Grantham: meltdown Amerikaanse aandelen of niet?

De Amerikaanse aandelenmarkt leek zich begin dit jaar op te maken voor een euforische rally, gevolgd door een ineenstorting, zo waarschuwde sterbelegger Jeremy Grantham van GMO. Nu het jaar halverwege is, vraagt Morningstar hem naar zijn actuele opinie. Grantham legt uit waarom er misschien toch geen meltdown op de Amerikaanse aandelenmarkt komt.

Robert van den Oever 19 juni, 2018 | 9:46
Facebook Twitter LinkedIn

Jeremy Grantham is een De 79-jarige mede-oprichter van vermogensbeheerder GMO blijft ondanks zijn hoge leeftijd onvermoeibaar actief met lezingen en presentaties. Zo ook tijdens de onlangs gehouden Morningstar Investment Conference in Chicago, de thuisbasis van Morningstar.

Naast zijn presentatie sprak Grantham ook met Morningstar's Jeff Ptak, Morningstar's wereldwijde hoofd manager research, over de Amerikaanse aandelenmarkt. Want begin dit jaar waarschuwde Grantham nog voor een mogelijke euforische rally, die zou worden gevolgd door een ineenstorting van de markt, een zogeheten meltdown.

Nu het jaar een halverwege is, houdt Ptak Grantham zijn eerdere voorspellingen voor met de vraag of de risico's nog steeds actueel zijn. Bekijk in deze video het interview waarin Grantham uitlegt waarom er misschien toch geen meltdown komt:

 

In zijn presentatie tijdens de MIC in Chicago sneed Grantham het thema klimaatverandering aan onder de titel 'The race of our lives'. Hij illustreerde aan de hand van alarmerende voorbeelden hoe snel en sterk ons klimaat aan het veranderen is, en welke desastreuze gevolgen dat kan hebben.

Datzelfde thema is ook aan de orde gekomen tijdens de MIC in Amsterdam van 2017, waar Grantham via een live-videoverbinding werd geïnterviewd door Morningstar's Jon Hale over het klimaatthema. Dat interview kunt u hier terugkijken:

 

Lees meer:

- De grote rol van technologie-aandelen in US large-cap groeifondsen

De verschillen tussen twee multifactor-ETF's in Amerikaanse aandelen

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten