Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week één nieuw fonds van een Morningstar Analyst Rating voorzien en twee fondsen zijn opnieuw beoordeeld na een periode Under Review. Bekijk alle wijzigingen en de redenen erachter in dit overzicht.

Robert van den Oever 05 september, 2018 | 8:51
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe rating

Invesco Global Investment Grade Corporate Bond - Bronze

Morningstar volgt vanaf nu het Invesco Global Investment Grade Corporate Bond met een Morningstar Analyst Rating van Bronze. Hoofdbeheerder Lyndon Man vervult die taak sinds augustus 2013, samen met co-beheerder Luke Greenwood. Zij maken deel uit van het 12-koppige wereldwijde investment grade team en ze worden verder ondersteund door een uitgebreid analistenteam, onder wie 15 gespecialiseerde investment grade analisten.

Het fonds onderscheidt zich door de manier waarop de beheerders de drie pijlers van hun beleggingsproces combineren: lange-termijn thema's, relatieve waarde ten opzichte van de benchmark en een macro gedeelte om de liquiditeit te managen en volatiliteit te dempen. het fonds is zonder meer duur, maar dat neemt niet weg dat het voor risico aangepaste rendementsprofiel solide is sinds deze beheerders aan het roer staan.

 

Nieuwe rating na Under Review

NN European Real Estate en NN Global Real Estate

Na een bredere reorganisatie van de beleggingsorganisatie en herstructurering van zijn fondsenaanbod heeft NN IP het team en het proces van de twee vastgoedfondsen NN European Real Estate en NN Global Real Estate volledig op de schop genomen per 1 juli 2018. De twee voormalige beheerders van het fonds hebben NN IP verlaten en het beheer van het fonds is nu overgedragen aan het Automated Intelligence Equity team dat onderdeel is van de Automated Intelligence Investing boetiek binnen NN IP.

Het AI Equity team bestaat nog maar kort in zijn huidige vorm. De kern wordt gevormd door drie senior portefeuillebeheerders die al sinds april 2015 NN IP's core en sector aandelenfondsen beheren volgens hetzelfde proces als nu ook op de vastgoedfondsen wordt toegepast. De teamleider en drie data-analisten zijn pas in 2018 bij het team gekomen.

Met het nieuwe proces in gereedheid zal het fonds zich richten op optimale blootstelling aan zowel fundamentele als gedragsfactoren: waarde, momentum, kwaliteit en sentiment. Die aanpak wordt sinds 2015 toegepast op NN IP's core en sector fondsen. Voor de vastgoedfondsen voegt NN IP specifieke fundamentele data van SNL toe en is van plan om in de toekomst nog meer specifieke data toe te voegen.

Het kostenniveau van deze vastgoedfondsen is gunstig aangezien de lopende-kostenfactoren van beide lager liggen dan die van de meeste vergelijkbare fondsen. Vanwege de grote veranderingen in het team en het proces geeft Morningstar-fondsanalist Ronald van Genderen de fondsen na een periode Under Review nu een Morningstar Analyst Rating van Neutral, waar ze voordien een Bronze-rating hadden.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 6 t/m 12 augustus 2018

Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten