Wat betekent een zwak Brits pond voor beleggers?

Het Britse pond is aan het verzwakken door alle politieke gekrakeel in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft niet alleen gevolgen voor beleggers in het VK, maar ook voor beleggers daarbuiten, waarschuwt Morningstar's Mike Coop, head of multi-asset bij Morningstar Investment Management. Scherpe bewegingen van valuta zijn altijd reden voor verhoogde alertheid.

Holly Black 03 september, 2019 | 11:07
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De economische vertraging die het gevolg is van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft ook de grote wereldwijde valuta geraakt. Het Britse pond is in het bijzonder geraakt vanwege de politieke onzekerheid rondom de naderende Brexit-datum en de stappen die huidig premier Boris Johnson wil zetten om desnoods een harde Brexit door te drukken.

De verzwakking van het pond heeft niet alleen consequenties voor beleggers in het VK, maar ook daarbuiten, waarschuwt waarschuwt Morningstar's Mike Coop, head of multi-asset bij Morningstar Investment Management.

Valutabewegingen zijn volgens Coop reden voor verhoogde alertheid, want ook al zit de belegger in bijvoorbeeld een wereldwijd aandelenfonds, dan bevinden zich assets met verschillende valuta in die portefeuille en die gaan ten opzichte van elkaar bewegen, en ten opzichte van andere beleggingen.

Bekijk de video waarin Mike Coop het fenomeen valutarisico onder de loep neemt.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten