Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor juli.

Robert van den Oever 13 juli, 2020 | 10:07
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in juni met 3,02% en sloot de maand af op een stand van 2.538,48. Daarmee is de markt momenteel iets ondergewaardeerd, want de koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 6% ten opzichte van de Fair Value. De onderwaardering is iets verminderd ten opzichte van een maand eerder, toen die 9% bedroeg.

Op relatieve basis is technologie nu de duurste sector in de Index. Het gemiddelde techaandeel noteert tegen een premie van 31% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector energie is nog altijd de goedkoopste en die kent een korting van 48% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo juni tegen een korting van gemiddeld 44% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is de energiesector met een gemiddelde korting van 77% ten opzichte van de Fair Value.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn te vinden in de sectoren grondstoffen, defensieve consumentengoederen, gezondheidszorg en nutsbedrijven met ieder één naam. Nieuw op de lijst zijn onder meer de volgende aandelen:

 

HeidelbergCement
De dure overname van Hanson in 2007 had de schuld verhoogd en de balans flink opgerekt, maar inmiddels is die schuld weer verlaagd en gaat het bedrijf beter met zijn schuldpositie om. De aanhoudende wereldwijde consolidatie in de cemntindustrie leidt tot vermindering van het aantal kleinere lokale producenten en dat is in het voordeel van de grote spelers zoals HeidelbergCement. De investeringen zijn gericht op de markten waar de meeste groei wordt verwacht: Azië, Afrika, Oost Europa en Centraal Azië. 

Daimler
Het Duitse automerk Mercedes-Benz is wereldwijd erkend merk in het luxe segment en dat biedt enige bescherming tegen de terugval in de autoverkopen. De sterke research & development capaciteit in elektrificatie en dieseltechnologie moeten hun vruchten afwerpen in de zoektocht naar klimaatvriendelijkere aandrijflijnen. De eigen winstverwachting van het bedrijf ligt hoger dan die van Morningstar-analist Richard Hilgert, dus er is opwaarts potentieel.

Henkel
Doordat financieringskosten laag blijven en overnamekandidaten uiteenlopen van aanvullend tot transformationeel biedt Henkel volop mogelijkheden om de balans te optimaliseren. De nummer 2 positie op de Amerikaanse wasmiddelenmarkt biedt een solide platform om de innovatiepijplijn verder te versterken. Er zijn nog kansen in digitaal en portefeuille-optimalisatie om de groei verder aan te jagen.

Naturgy Energy Group
De significant investeringen door Global Infrastructure Partners en CVC Global Partners hebben de kapitaalpositie verbeterd. Grotere kostenbesparingen zullen de verwachte tegenwind door negatieve kwesties van LNG en gasdistributie in Spanje meer dan compenseren.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor juni:

ECPL 2020 07 tabel 1

 ECPL 2020 07 tabel 2

ECPL 2020 07 tabel 3 

 

Lees meer over aandelen:

- Europese nutsbedrijven bieden aantrekkelijk dividend

- Hierom is de sector luxe horloges interessant

- Kan de aandelenrally langere tijd aanhouden?

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten