Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor augustus.

Robert van den Oever 18 augustus, 2020 | 10:30
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index daalde in juli met 1,07% en sloot de maand af op een stand van 2.511,31. Daarmee is de markt momenteel fair gewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 7% ten opzichte van de Fair Value. De onderwaardering is iets opgelopen ten opzichte van een maand eerder, toen die 6% bedroeg.

Op relatieve basis is technologie nu de duurste sector in de Index. Het gemiddelde techaandeel noteert tegen een premie van 27% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector energie is nog altijd de goedkoopste en die kent een korting van 53% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo juli tegen een korting van gemiddeld 50% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is de energiesector, gevolgd door cyclische consumentengoederen die een gemiddelde korting van 62% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn met name te vinden in de sectoren grondstoffen, waarbij Solvay de grootste korting ten opzichte van de Fair Value kent, namelijk 20%. Nieuw op de lijst zijn onder meer de volgende aandelen:

 

Solvay
De concurrentiepositie van Solvay in de groeiende markt voor composietmaterialen voor de ruimtevaart is sterk. Overnames en desinvesteringen in de afgelopen jaren hebben de cycliciteit van de business verminderd. Solvay is goed gepositioneerd om te profiteren van megatrends, zoals toename van de welvaart in opkomende markten en de groeiende vraag naar energie-efficiënte producten en oplossingen. 

BT Group
Het netwerk van BT in het Verenigd Koninkrijk is ongeëvenaard. Het omspant het hele land en heeft upgrades gekregen om de bedrijfszekerheid te vergroten. Ook het mobiele netwerk is zeer omvangrijk, waardoor BT de enige echte converged speler op de Briste markt is die zowel vaste als mobiele diensten volledig kan aanbieden. BT heeft last gehad van recente kwesties omtrent regelgeving, maar die lijken uit de weg te zijn geruimd.

Bayer
Diverse nieuwe medicijnen, zoals een nieuw cardiovasculair middel en kankermedicijnen laten prijszettende macht zien vanwege de uitstekende klinische data waar ze op gebaseerd zijn, en dat is veelbelovend voor de omzet en winst op langere termijn. Bayers sterke positie in biologie helpt om het te berschermen tegen generieke concurrenten, omdat generieke biosimilars lastig te ontwikkelen en te vermarkten zijn. Bayer heeft stevig voet aan de grond in opkomende markten en is goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van het groeipotentieel in deze regio's.

Naturgy Energy Group
De significant investeringen door Global Infrastructure Partners en CVC Global Partners hebben de kapitaalpositie verbeterd. Grotere kostenbesparingen zullen de verwachte tegenwind door negatieve kwesties van LNG en gasdistributie in Spanje meer dan compenseren.

STMicroelectronics
Het bedrijf heeft met succes enkele laagrenderende businesses afgestoten, zoals het belang in de joint venture met Ericsson. Chipmakers met grote exposure aan de automotive industrie kunnen profiteren van de onmiskenbare trend naar steeds complexere elektronica in auto's. STMicroelectronics heeft een leidende positie in componenten die in bijvoorbeeld de Tesla Model 3 te vinden zijn en dat belooft veel groei.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor augustus:

ECPL 2020 08 tabel 1

ECPL 2020 08 tabel 2

ECPL 2020 08 tabel 3

 

Lees meer over aandelen:

- Dit zijn de sterke kanten van koffiereus JDE Peet's

- Video: volop groeimogelijkheden voor koffiegigant JDE Peet's

- Deze aandelen presteren goed in Covid-19 crisis dankzij ESG-beleid

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings