Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor augustus.

Robert van den Oever 18 augustus, 2020 | 11:44
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in juli met 5,22% en sloot de maand af op een stand van 3.869. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief fair gewaardeerd, waarbij de gemiddelde korting voor aandelen in de index uitkomt op 1% per eind juli, iets minder dan de 2% van een maand eerder.

Op relatieve basis is technologie de duurste sector en die noteert tegen een premie van gemiddeld 19% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is er bij de energiesector die gemiddeld 32% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 44% ten opzichte van de Fair Value. Energie is de goedkoopste sector met een korting van 62% ten opzichte van de Fair Value.

De meeste nieuwe namen voor deze maand komen uit de sectoren defensieve consumentengoederen en financials, die ieder drie namen bijdroegen. Daarvan heeft British American Tobacco de hoogste korting met 41%.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

Nippon Steel
De fiscale en monetaire stimulering door de Japanse overheid vanwege de aanstaande Olympische Spelen kan de binnenlandse economische groei aanjagen en de vraag naar staal opstuwen. De Chinese overheid stimuleert consolidatie en capaciteitsreductie in de Chinese staalindustrie; dat kan effect hebben op de exportmarkten voor Nippon Steel. Een aanhoudende kostenreductie en uitbreiding naar hoogwaardige staalsorrten kan de winstgevendheid van het bedrijf verbeteren.

Publicis Groupe
Dit bedrijf werkt efficiënter dan zijn concurrenten, hetgeen wordt bewezen door de hogere operationele marges, zowel in econimisch opgaande als neergaande tijden. De overname van Sapient biedt toegang tot de sneller groeiende markt van digitaal adverteren en programmatische media. Hoewel de advertentiemarkt aan het veranderen is, zal er altijd een grote markt blijven voor ontwerp, productie en levering van advertentiemateriaal aan klanen over de hele wereld.

Accor
Het marktaandeel van Accor dat nu zo'n 5% van de wereldmarkt omvat, zal naar verwachting groeien, want het bedrijf heeft 10% van de in aanbouw zijnde hotelkamers in handen. De recente investeringen en overnames (Fairmont, Raffles, Mantra, Mantis, Movenpick enAtton) zorgen voor de broodnodige diversificatie van het aanbod en bieden uitbreiding naar het aantrekkelijke topsegment van internationale luxe-merken.

British American Tobacco
De recente overname van Reynolds America geeft meer exposure naar de Amerikaanse markt, een aantrekkelijke markt met hoge marges en ruimte voor verdere prijsverhogingen. Het wereldwijde volume van BAT is min of meer geljk verdeeld over alle prijssegmenten, dus het is goed gepositioneerd als consumentenvoorkeuren zouden gaan schuiven. De directe aanwezigheid op de Amerikaanse markt maakt het mogelijk om ook daar de verwarmde tabaksproducten te gaan voeren, mist er goedkeuring komt van de FDA.

Thales
De aanwezigheid in de snelgroeiende exportmarkten voor defensie, meer dan bij concurrenten, biedt groeimogelijkheden om de concurrentie vóór te blijven. Sterke vraag vanuit de commerciële ruimtevaart en een omvangrijk orderboek met een lange looptijd ondersteunen de sterke kasstroom-generatie. Herstel van verlieslatende projecten in de transportindustrie betekent ook herstel van de marge en de winstgroei van de hele groep.

Intel
Als een van de grootste chipmakers ter wereld die het leeuwnedeel van de pc- en servermarkt in handen heeft, kan Intel voorop lopen in technologie door veel te blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. Die trend zal voorlopig aanhouden. Een reeks slimme overnames heeft de divisie kunstmatige intelligentie flink versterkt, met name in automotive door de overnames van Altera, Mobileye, Nervana en Movidius. De divisie data centers heeft geprofiteerd van de groei van mobiele diensten. Processors voor servers is en blijft vooralsnog de grootste groeimarkt.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor augustus:

GLMPL 2020 08 tabel 1

GLMPL 2020 08 tabel 2

GLMPL 2020 08 tabel 3

GLMPL 2020 08 tabel 4

 

Lees meer over aandelen:

Dit zijn de sterke kanten van koffiereus JDE Peet's

Video: volop groeimogelijkheden voor koffiegigant JDE Peet's

Deze aandelen presteren goed in Covid-19 crisis dankzij ESG-beleid

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten