Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor september.

Robert van den Oever 06 september, 2020 | 14:19
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in augustus met 3,16% en sloot de maand af op een stand van 2.590,75. Daarmee is de markt momenteel fair gewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 4% ten opzichte van de Fair Value. De onderwaardering is iets teruggelopen ten opzichte van een maand eerder, toen die 7% bedroeg.

Op relatieve basis is gezondheidszorg nu de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een premie van 13% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector energie is nog altijd de goedkoopste en die kent een korting van 52% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo augustus tegen een korting van gemiddeld 42% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is de energiesector  die een gemiddelde korting van 76% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn met name te vinden in de sector communicatie. Daarin kent Telefonica de grootste korting ten opzichte van de Fair Value, namelijk 49%. Nieuw op de lijst zijn onder meer de volgende aandelen:

 

Johnson Matthey
De pijplijn met toenemende wereldwijde milieuwetgeving met betrekking tot voertuiguitstoot blijft goed gevuld voor de afzienbare toekomst. Het bedrijf heeft best-in-class cathode materiaal ontwikkeld, hetgeen de groei op de middellange termijn zal aanjagen. Het is goed gepositioneerd om te profiteren van megatrends zoals toenemende zorgen over milieu, stijgende welvaart in opkomende markten en toenemende vraag naar gezondheids- en voedingsproducten.

Telefonica
In Brazilië hebben Telefonica en Telecom Italia onlangs samen Qi mobiele diensten gekocht, een van de vier mobiele aanbieders in het land. Die overanem zal positieve effecten hebben voor beide kopende partijen. In Spanje zal een mogelijke consolidatiegolf positief uitwerken voor Telefonica dat al een machtige positie heeft. Mogelijke deregulering van meer gebieden in Spanje zal gunstig zijn voor de mogelijkheden om de prijsstelling van het fibernetwerk te verbeteren.

NN Group
De verzekeraar is een business van gemiddelde kwaliteit terwijl het aandeel sterk ondergewaardeerd is. Hervatting van de aandeleninkoop en het dividend, samen goed voor 3 euro per aandeel, maakt het aandeel tot een echt inkomensgerichte belegging. Er zijn eerste tekenen dat de concurrentiekracht van de vermogensbeheerdivisie aan het verbeteren is, en dit is een leidraad voor de bredere levensverzekeringsactiviteit.

Centrica
De energievoorzieningsactiviteiten van Centrica zijn gericht op huishoudens, en dat kan de impact van Covid-19 beperken. Omdat het nu op downstream is gericht, kan Centrica samen optrekken met een bedrijf in exploratie en productie dat blootstelling aan de retail gas en elektriciteitsmarkt wil. De verkoop van de olie- en gas-assets kan verborgen waarde ontsluiten, zeker als de exploratie campagne in west-Shetland succesvol is. 

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor september:

ECPL 2020 09 tabel 1

ECPL 2020 09 tabel 2

ECPL 2020 09 tabel 3

 

Lees meer over aandelen:

- Dit zijn de sterke kanten van koffiereus JDE Peet's

- Video: volop groeimogelijkheden voor koffiegigant JDE Peet's

- Deze aandelen presteren goed in Covid-19 crisis dankzij ESG-beleid

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings