Top-5 wereldwijde dividendfondsen: Schroder aan kop

Dividendfondsen hebben een bijzonder roerige tijd achter de rug. Als gevolg van de coronapandemie verlaagden veel bedrijven, waaronder gerenommeerde dividendbetalers, hun dividend. Sommige ondernemingen deden dit uit voorzichtigheid, voor andere bedrijven was het bittere noodzaak om te overleven. Vooral de dividendfondsen die sterk gefocust waren op waardering zaten in de hoek waar de klappen vielen. Tot in het vierde kwartaal van vorig jaar de rotatie naar waardeaandelen op gang kwam. Het effect van die kentering zien we in de top-5 ook duidelijk terug.

Jeffrey Schumacher, CFA 10 mei, 2021 | 8:40
Facebook Twitter LinkedIn

income

Dividend en en de groei daarvan in de toekomst zijn de belangrijkste pijlers onder het totaalrendement dat aandelenbeleggers op lange termijn realiseren. Dat is de stellige overtuiging van dividend adepten. Om dat superieure rendement te genereren is de zekerheid van dat dividend een cruciale factor. Veel dividendbeleggers kijken daarom niet primair naar de hoogte van het dividend, maar vooral naar de houdbaarheid van het dividend en de mogelijkheid voor een verhoging van de dividenduitkering.

Zeer lastig jaar
Ondanks dat dividendbeleggers een zorgvuldige afweging maken tussen dividendrendement, dividendgroei en waardering, bleek 2020 een zeer lastig jaar voor beleggers die op inkomen sturen. Daar waar dividenden van defensieve consumentenaandelen en in de technologiesector crisisbestendig bleken, was dat in belangrijke dividendsectoren zoals energie en financials niet het geval.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookies