Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor mei.

Robert van den Oever 25 mei, 2021 | 8:23
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in april met 2,38% en sloot de maand af op een stand van 3.153. Daarmee is de markt momenteel overgewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een premie van 12% ten opzichte van de Fair Value, waar dat per eind maart 4% was, en 1% per eind februari.

Op relatieve basis is technologie de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een premie van 16% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector energie is nog altijd de goedkoopste en die kent een korting van 28% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo april tegen een korting van gemiddeld 26% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is de energiesector die een gemiddelde korting van 70% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn met name te vinden in de sector financials. Nieuw op de lijst zijn onder meer de volgende aandelen:

 

Henkel
De financieringskosten blijven laag, dus de balans van Henkel biedt mogelijkheden om verder te optimaliseren. Henkel is de nummer twee op de wasmiddelenmarkt in de Verenigde Staten en dat biedt een solide platform om de innovatiepijplijn verder te verbeteren. Meer aandacht voor verbetering van het productenassortiment en digitale diensten kan de groei verder aanjagen, verwacht Morningstar-analist Philip Gorham.

Swiss Re
Deze verzekeraar biedt een interessant dividendrendement en bovendien is het dividendbeleid progressief. Het lijkt erop dat vanaf volgend jaar meer kapitaal aan aandeelhouders uitgekeerd zal worden. Het marktsentiment leunt op de gedachte dat het niet slechter kan dan nu, vanuit macro-economisch perspectief. Wel is de schuldpositie aan de hoge kant.

BAE
De firma is goed gepositioneerd om te profiteren van de groei in de wereldwijde defensie-uitgaven. De betrokkenheid bij de F-35 straaljager, 's werelds omvangrijkste programma, is goed voor jarenlange omzet uit toelevering voor productie en onderhoud aan de toestellen. Ook de sterke positie ten aanzien van de volgende generatie Eurofighter toestellen betekent omzetgroei in de toekomst.

Endesa
De marge van dit nutsbedrijf zal verbeteren door de toename van de opwekkingscapaciteit uit hernieuwbare bronnen, in combinatie met de afbouw van kolencentrales. De schuldpositie ligt lager dan bij concurrenten en dat biedt ruimte om de investeringen in groei op te voeren en tegelijk het dividend zeker te stellen. Punt van aandacht is het gebrek aan internationale spreiding en de afhankelijkheid van de Spaanse thuismarkt.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor mei:

emlcpl 2021-05 1

emlcpl 2021-05 3

emlcpl 2021-05 2

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten