Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor september.

Robert van den Oever 15 september, 2021 | 8:49
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in augustus met 2,55% en sloot de maand af op een stand van 5.306. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief fair gewaardeerd, waarbij de gemiddelde premie voor aandelen in de index uitkomt op 7% per eind augustus, gelijk aan de premie per eind juli.

Op relatieve basis is gezondheidszorg de duurste sector en die noteert tegen een premie van gemiddeld 22% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is er bij de energiesector die gemiddeld 17% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 30% ten opzichte van de Fair Value. Energie is de goedkoopste sector met een korting van 55% ten opzichte van de Fair Value.

De meeste nieuwe namen voor deze maand komen uit de sector technologie die drie nieuwe namen bijdroeg. Daarvan heeft het aandeel Yageo de grootste korting met 27%.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

MGM China
Waarschijnlijk behoudt MGM China zijn status als subconcessionaire in Macao, omdat het zich heeft verbonden aan het nakomen van de vereisten die de overheid stelt. Daaronder zijn het ontwikkelen van activiteiten die niets met gamen te maken hebben en ook het verder opleiden van het personeel. Het entertainmentbedrijf heeft een sterk track record laten zien van behoud van marktaandeel ondanks het openen van nieuwe casino's door andere partijen.

Boston Beer
Deze brouwer is uitsluitend actief aan de bovenkant van de malt dranken markt en dat is volgens de analisten van Morningstar een groot voordeel in vergelijking met de mainstream en waarde-merken die lager in de markt staan. Het bedrijf is als een van de weinige toonagevend in hard seltzers, een categorie die flink in volume is gegroeid dankzij diverse factoren. De merkenportfolio is uitgebreid en versterkt met merken die het goed doen bij craft beer drinkers.

Ping An Insurance Group
De premie-inkomsten voor levensverzekeringen zijn in de eerste twee maanden van 2021 weer gaan groeien, na een kentering in 2020. Dat geeft aan dat de groei van met name de offline agent activiteiten weer aan het herstellen is. Het klantgerichte operationele model en het toonaangevende tehnologieplatform van Ping An geven het een voorsprong in zijn industrie, want beide zijn voor concurrenten lastig na te doen in een korte tijdsperiode. De potentiële spin-off van zijn high-tech dochterbedrijven en exporteren van technologie bieden groeipotentieel en meer transparantie voor beleggers.

Swire Properties
De kantoorpanden in de complexen Pacific Place en Island East in Hong Kong zullen blijven profiteren van het voortgaande decentralisatieproces in Hong Kong. De vastgoedbeheerder zal zijn panden in China blijven uitbreiden en beheren totdat de transformatie zoals in Hong Kong al gaande is, zal zijn afgerond. De ontwikkeling van het Brickell City Center project in Miami vestigt de reputatie van het bedrijf als internationaal actief ontwikkelaar.

Yageo
De groei van de vraag naar passieve componenten door de omvangrijkere toepassing in auto's en 5G smartphones betekent dat Yageo kan profiteren in dit segment. Japanse concurrenten keren zich af van deze commoditized business, zodat de balans tussen vraag en aanbod van commoditized MLCC componenten behoorlijk precair wordt. Daardoor zal Yageo zijn prijzen kunnen verhogen. De overname van Kemet stelt Yageo in staat om zijn MLCC business in de autop-industrie snel uit te breiden.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor september:

 

gcpl 9 1

gcpl 9 2

gcpl 9 4

gcpl 9 3

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten