Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor november.

Robert van den Oever 12 november, 2021 | 12:19
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in oktober met 4,91% en sloot de maand af op een stand van 5.345. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief fair gewaardeerd, waarbij de gemiddelde premie voor aandelen in de index uitkomt op 4% per eind oktober, iets hoger dan de 3% per eind september, maar lager dan de 7% van ultimo augustus.

Op relatieve basis is gezondheidszorg de duurste sector en die noteert tegen een premie van gemiddeld 15% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is er bij de energiesector die gemiddeld 5% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 33% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is vastgoed met een korting van 55% ten opzichte van de Fair Value.

De meeste nieuwe namen voor deze maand komen uit de sectoren grondstoffen en financials die ieder drie nieuwe namen bijdroegen. Daarvan heeft het aandeel Platinum Asset Management de grootste korting met 28%.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

Baoshan Iron & Steel
De hapering in de staalproductie in China kan de komende vijf jaar nog invloed hebben op de aanvoer van staal en dat zal de productiviteit en winstgevendheid van dit bedrijf ten goede komen. De aanhoudende technologische innovaties en mijlpalen in productontwikkeling voor toepassingen in schone energie en elektrische auto's zullen de winstgroei versnellen. De winstontwikkeling wordt minder afhankelijk van de grondstoffencyclus naarmate het aandeel hoogwaardige producten in het assortiment toeneemt.

Altice USA
Het netwerk van Altice USA biedt een platform om makkelijk tegemoet te komen aan de toenemende consumentenvraag naar bandbreedte en dat leidt tot groei van het marktaandeel en de kasstroom. Het bedrijf kan een grote rol gaan spelen in de draadloze business, zeker in dichtbevolkte gebieden zoals New York. Efficiency staat voorop in de huidige strategie; overbodige functies worden geschrapt en de stofkam gaat door de kostenstructuur om de marges op te krikken tot de hoogste in deze industrie.

Henkel
De balans van Henkel is gezond en biedt volop mogelijkheden; de financieringskosten zijn laag en de doelen binnen bereik. Henkel's nummer 2 positie op de Amerikaanse wasmiddelenmarkt biedt een solide platform voor een strategie om de productinnovatie-pijplijn te verbeteren. Er is nog ruimte in de digitale sfeer en ook voor optimalisatie van het assortiment; beide kunnen de groei een extra duw in de rug geven.

Platinum Asset Management
Dit fondshuis heeft naam opgebouwd in Australië met een sterk track record over een zeer lange periode. De operationele marges en het rendement op eigen vermogen zijn zeer sterk door een gezonde balans en positieve fundamentals in deze industrie voor de langere termijn. De kasstroom is sterk en de dividend pay-out ratio hoog. De long-short beleggingsstrategie biedt additionele flexibiliteit om beter te presteren dan concurrenten in zowel op- als neergaande makten.

Taiwan Semiconductor Manufacturing
Dankzij forse schaalvoordelen kan TSMC hogere brutomarges halen dan zijn concurrenten. Daarnaast zorgen de geavanceerde en toonaangevende productieprocessen voor premium pricing, zodat de winstgevendheid structureel hoger ligt dan het industriegemiddelde. Klanten die geavanceerde chips nodig hebben komen bij TSMC terecht vanwege diens high-end processen en ook dat ondersteunt de structureel hoge marges.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor november:

 

lcgcpl 2021-11 1

lcgcpl 2021-11 2

lcgcpl 2021-11 3

lcgcpl 2021-11 4

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten