Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor november.

Robert van den Oever 16 november, 2021 | 8:24
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in oktober met 4,54% en sloot de maand af op een stand van 3.473. Daarmee is de markt momenteel fair gewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een premie van 3% ten opzichte van de Fair Value, iets hoger dan de 2% per eind september.

Op relatieve basis is gezondheidszorg de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een premie van 22% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector communicatiediensten is de goedkoopste en die kent een korting van 18% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo oktober tegen een korting van gemiddeld 32% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is de energiesector die een gemiddelde korting van 69% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn met name te vinden in de sector financials, die drie namen bijdroeg. Nieuw op de lijst zijn onder meer de volgende aandelen:

Millicom
Het draadloze netwerk van Millicom in acht Latijns-Amerikaanse landen is een sterk punt vanwege de groeikansen; van de totaal 120 inwoners van die landen kan Millicon via zijn kwalitatief sterke kabelnetwerken 12 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van breedband internet. Van de bevolking is nog slechts minder dan de helft in het bezit van een smartphone, dus dat biedt een enorm groeipotentieel. Het aanbieden van meerdere diensten aan klanten, het zogeheten convergence, zal de marge en kasstroom opstuwen.

London Stock Exchange Group
De LSE groep is een volldige geïntegreerde financiële beurs met assets in de gehele waardeketen van de financiële markten. Refinitiv versterkt de sterke positie van LSE in het index en analyse segment en biedt kansen voor verdere waardecreatie in het over-the-counter en het ESG segment. LSE zal het goed blijven doen onder de Mifid II hervormingen en regelgeving, ook als andere beurzen last zouden hebben van negatieve druk.

BASF
De portefeuille van BASF verschuift naar speciaalchemie en producten op maat. Dat zal de pricing power vergroten en de cycliciteit van de resultaten verminderen. Kostenbesparingsprogramma's zijn altijd deskundig uitgevoerd en het bedrijf mikt op een verdere besparing van 2 miljard euro tegen 2021. Het Verbund productieproces meekt sterke rendementen mogelijk, ondanks hogere kosten voor olie-gerelateerde grondstoffen in vergelijking met concurrenten die betere toegang hebben tot de gasmarkt.

Wizz Air Holdings
De solide balans en de ruime liquiditeit maken het mogelijk om kansen te pakken en marktaandeel af te snoepen van concurrenten die het lastig hebben of zelfs omvallen. De uitlevering van 256 nieuwe Airbus A320 vliegtuigen op de middellange termijn zal Wizz Air vormen tot een van de efficiëntste luchtvaartmaatschappijen met de gunstigste kostenstructuur. De aanwezigheid op de sterk groeiende en onderbezette Oost-Europese markt biedt nog jarenlang mogelijkheid tot groei.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor november:

 

emlcpl 2021-11 1

emlcpl 2021-11 2

emlcpl 2021-11 3

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten