Morningstar Podcast 2: fondssector toegewijd om ESG in praktijk te brengen

De hele fondssector en eindbeleggers zijn allemaal bijzonder enthousiast over ESG als beleggingsthema en toegewijd om het actief in de praktijk te brengen, concludeert Morningstar's fondsanalist Samiya Jmili na het Morningstar Debat over ‘How to put ESG into practice’. In een tweede podcast blikt Samiya terug op de discussie en de vragen van kijkers.

Robert van den Oever 23 december, 2021 | 16:31
Facebook Twitter LinkedIn

Debate 2021 2

Het Morningstar Debat van 1 december 2021 met het thema ‘How to put ESG into practice’ leverde een vruchtbare discussie op over de best practices rondom ESG en het werk dat nog gedaan moet worden om de nieuwe SFDR regels toe te passen.

Morningstar had voor het Debat, negen maanden nadat de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) van kracht werd, vier experts uit de beleggingswereld uitgenodigd om onder leiding van moderator Marcel van de Hoef te praten over hoe het er nu voorstaat met deze nieuwe regels; wat is goed, wat moet beter en hoe kunnen fondshuizen en beleggers SFDR het best in praktijk brengen.

Namens Morningstar nam Samiya Jmili, Lead Sustainability Analyst for Manager Research EMEA, deel aan het Debat. In deze tweede podcast blikt moderator Marcel van de Hoef met Samiya terug op de highlights van het Debat en op vragen van kijkers naar het webinar. Beluister die hier:

 

De eerste podcast over het Morningstar Debat ‘How to put ESG into practice’ kunt u hier beluisteren:

 

Het volledige Morningstar Debat terugkijken kan hier:

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten