Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor februari.

Robert van den Oever 16 februari, 2022 | 17:10
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index daalde in januari met 3,71% en sloot de maand af op een stand van 3.436. Daarmee is de markt momenteel fair gewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 2% ten opzichte van de Fair Value, terwijl per eind december 2021 nog sprake was van een premie van 2%.

Op relatieve basis is gezondheidszorg de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een premie van 6% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De communicatiesector is de goedkoopste en die kent een korting van 11% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo januari tegen een korting van gemiddeld 29% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is cyclische consumentengoederen die een gemiddelde korting van 57% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn onder meer de volgende aandelen:

 

Henkel
De financieringskosten blijven laag en de overnamekandidaten variëren van additioneel tot omvormend. zodat de balans van Henkel volop keuze biedt voor verschillende strategieën. De marktpositie als nummer twee in de Verenigde Staten biedt een prima platform om de innovatie verder aan te jagen als daar een strategie voor geformuleerd wordt. Verdere inspanning in digitaal en optimalisatie van het assortiment kunnen de groei verder opstuwen.

Credit Suisse
Deze Zwitserse bank is bezig om zijn business model te transformeren naar een vermogensbeheerder met aanvullend een investeringsbank. Dat moet de winstgevendheid verbeteren en de volatiliteit verminderen. Ook de transparantie zal verbeteren, want de afgelopen jaren raakte het zich t op de core-business verloren door allerhande afwaarderingen. De meeste winst komt uit de stabiele en laag-risico private banking, vermogensbeheer en zakelijk bankieren op de Zwitserse thuismarkt.

Asos
Er is nog veel ruimte voor expansie buiten de thuismarkt, in de rest van Europa en ook in de Verenigde Staten, waar Asos een marktaandeel heeft van minder dan 10%. Investeren in verdere automatisering van de warenhuizen en de distributie zullen de kosten ervan doen dalen, de leveringssnelheid verhogen en een voorsprong bieden op concurrenten die later de markt zullen betreden. Gepersonaliseerde aanbevelingen en pas-suggesties op basis van eerdere bestellingen kunnen de relaties met klanten verstevigen en de klantentrouw bevorderen.

Grifols
Als een van de grootste plasmaproducenten ter wereld heeft Grifols schaalvoordeel in vergelijking met concurrenten. Die efficiency zorgt voor lagere productiekosten. Bovendien leidt de technologie van Grifols tot veiligere producten dan enkele decennia geleden die ook nog eens goedkoper zijn dan de recombinante producten van concurrentie die op die manier te werk gaan. De schaal en de innovatieve technologie hebben enkele producten van Grifols dominant gemaakt in hun markten.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor februari:

 

ecpl 22 2 1ecpl 2 2ecpl 22 2 3

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten