Oekraine crisis laait op, maar beleggers moeten hoofd koel houden

Met een bijtende toespraak,gaf de Russische president Poetin maandagavond het startsein voor een nieuwe fase van Russische agressie. Dat maakte de financiële markten nerveus en beleggers onzeker. Maar zij moeten het hoofd koel houden, betoogt Morningstar's Dan Kemp.

Ollie Smith 22 februari, 2022 | 15:21
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

In het conflict over de oostelijke gebiedsdelen van Oekraine waar Rusland de druk opvoerde, is maandagavond een nieuwe fase aangebroken, want in een scherpe en bij vlagen intimiderende toespraak zette de Russische president Poetin vergaande nieuwe stappen. Direct gevolgd door actie, want erkenning van de twee Oekraiense provincies als zelfstandige staten middels handtekeningen onder een verlaring gingen vrijwel meteen gepaard met de opdracht van Rusland om militair materieel in te zetten onder het mom van een vredesmacht.

Beleggers gaven dinsdag bij opening van de markten direct blijk van hun schrik door de markten lager te zetten. Zulke geopolitieke onrust zorgt voor angst en nervositeit, maar beleggers moeten het hoofd koel houden, vindt Morningstar's Dan Kemp. In deze video legt hij uit waarom dat belangrijk is.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ollie Smith  is editor van Morningstar UK

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten