Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor april.

Robert van den Oever 12 april, 2022 | 8:57
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in maart met 2,15% en sloot de maand af op een stand van 5.134. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief fair gewaardeerd, waarbij de gemiddelde korting voor aandelen in de index uitkomt op 2% per eind maart. Per eind februari was sprake van een iets hogere korting: 3%.

Op relatieve basis zijn grondstoffen en energie de duurste sectoren en die noteren tegen een premie van gemiddeld 7% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is er bij de communicatiesector die gemiddeld 12% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 41% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sectoren zijn cyclische consumentengoederen en vastgoed die beide een korting van 60% ten opzichte van de Fair Value hebben.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

Pinterest
Het platform kan volgens Morningstar meer geld verdienen aan zijn gebruikers door winkelen op het platform makkelijker en toegankelijker te maken, bijvoorbeeld door middel van live pricing en betere visuele zoekmogelijkheden. De groei van het aantal gebruikers wordt gestimuleerd doordat de markt in toenemende mate belang hecht aan databescherming en het filteren van fake nieuws, dus feitelijk de kwaliteit van het platform. Er is nog altijd ruimte voor gebruikersgroei en dat zou het platform aantrekkelijker maken voor adverteerders.

Continental
Deze toeleverancier is goed gepositioneerd om in te spelen op de huidige trends in de automotive industrie: veiligheid, elektronica, efficiëntie en uitstootvermindering. Daardoor kan de omzet van Continental volgens Morningstar-analist Richard Hilgert sterker groeien dan die van de gemiddelde groei bij de autofabrikanten. De capaciteit om continu te innoveren in productieprocessen en technologieën leiden tot een concurrentievoorsprong en daardoor tot een Narrow Moat rating. De wereldwijde aanwezigheid maakt het mogelijk om te kunnen leveren voor platforms van fabrikanten wereldwijd en biedt ook blootstelling aan opkomende markten die potentieel extra groei kunnen bieden.

Henkel
De financieringskosten blijven laag en de overnamekandidaten variëren van additioneel tot omvormend. zodat de balans van Henkel volop keuze biedt voor verschillende strategieën. De marktpositie als nummer twee in de Verenigde Staten biedt een prima platform om de innovatie verder aan te jagen als daar een strategie voor geformuleerd wordt. Verdere inspanning in digitaal en optimalisatie van het assortiment kunnen de groei verder opstuwen. 

Nexi
De Italiaanse betalingsmarkt biedt goede kansen aan betalingsdienstverleners in Europa en Nexi is goed gepositioneerd om te profiteren van structurele trends. Consolidatie van de Italiaanse bankensector kan verdere kansen bieden voor Nexi om veel nieuwe klanten aan te werven. Internationale betaalkaarten worden steeds belangrijker op de Italiaanse markt en dat is in het voordeel van Nexi.

Centrica
De firma is goed gepositioneerd om te kunnen profiteren van stijgende energieprijzen. De focus ligt voortaan op de downstream activiteiten, dus raffinage, verkoop en distributie. Daardoor kan het nu allianties aangaan met pure exploratie & winning bedrijven die een downstream-tak ontberen, en ook toegang zoeken tot de retailmarkt voor gas en elektriciteit. De energiecrisis heeft het concurrentieveld in het voordeel van Centrica veranderd.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor april:

 

lcg 22 4 1

lcg 22 4 2

lcg 22 4 3

lcg 22 4 4

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten