Impax wint trofee voor beste duurzame fondshuis bij Morningstar Awards 2022

De Morningstar Awards Nederland kennen in 2022 een nieuwe categorie: de Asset Manager Sustainable-Investing Award. Impax wint de trofee en is daarmee het beste duurzame fondshuis. Morningstar's Ronald van Genderen spreekt met Impax' Bruce Jenkyn-Jones over de ESG-aanpak van het fondshuis.

Ronald van Genderen 29 maart, 2022 | 11:50
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Morningstar introduceert dit jaar een nieuwe trofee, namelijk die voor beste fondshuis duurzaam beleggen. Deze award wordt uitgereikt aan het fondshuis dat niet alleen goed scoort op basis van de Morningstar Sustainability Rating, maar ook sterk gecommitteerd is aan de integratie van milieu, sociale en bestuurlijke factoren in het fondsaanbod. Deze fondshuizen hebben doorgaans een duidelijk gedefinieerde ESG filosofie, een sterke mate van ESG-integratie in beleggingsprocessen en adequate middelen om duurzaamheidsonderzoek te doen. Daarnaast kenmerken deze fondshuizen zich door hun degelijke engagement en proxy-voting activiteiten. Dit is de winnaar van 2022:

 

Impax Asset Management

ESG Commitment Level: Leader

Oprechte toewijding is wat Impax's benadering van duurzaam beleggen het beste omschrijft en wordt gekenmerkt door een doordachte benadering van duurzaam beleggen, uitgebreide middelen en sterke actieve eigendomspraktijken. Duurzaamheid staat sinds de oprichting in 1998 centraal in de cultuur van Impax. Dit is niet veranderd na de overname in 2018 van het in de VS gevestigde Pax World, een gelijkgestemde onderneming waarmee het al meer dan tien jaar samenwerkt.

Bij de oprichting was Impax een pionier op het gebied van duurzaam beleggen door zich te concentreren op bedrijven die oplossingen bieden voor grondstoffenschaarste op gebieden als alternatieve energie, water en afval. De huidige line-up van Impax is meer gediversifieerd, onder meer door de overname van Pax World, maar alle strategieën nemen ESG-criteria op een grondige wijze op in hun aanpak. In het hele fondsaanbod worden ESG-overwegingen opgenomen in elke stap van het beleggingsproces en vertrouwen ze op het robuuste eigen ESG-onderzoek en de ESG-hulpmiddelen die beschikbaar zijn binnen het bedrijf. De hoge kwaliteit van ESG-onderzoek wordt verder geïllustreerd door de regelmatige publicatie van inzichtelijke thought leadership stukken.

De toewijding van Impax aan duurzaam beleggen komt ook tot uiting in zijn team. Elk lid van het Listed Equity-team is bijvoorbeeld betrokken bij ESG-bedrijfsonderzoek, stemmen bij volmacht en engagement-inspanningen. Dit team is een goede mix van zeer ervaren ESG-beleggers en meer junior leden. Bij actief eigendom wordt het beleggingsteam ondersteund door een toegewijd active ownerships team dat ondersteuning biedt voor de sterke praktijken van het bedrijf op dit gebied.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten