ESG versus wapenbedrijven: kan dat samengaan?

VIDEO - De oorlog in Oekraïne werpt opnieuw de vraag op hoe duurzaamheid zich verhoudt tot wapenbedrijven. Moeten wapenfabrikanten om ESG-redenen volledig uitgesloten worden? We spreken over deze kwestie met Rachel Whittaker van Robeco.

Valerio Baselli 03 mei, 2022 | 13:47
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Sinds het begin van de invasie door Rusland in Oekraïne en de oorlog die nu al wekenlang woedt, is de discussie gaande dat deze oorlog een fundamentele weeffout in duurzaam beleggen heeft blootgelegd. Want welke plek nemen wapenbedrijven in in het spectrum van duurzaam beleggen? Moeten we ze volledig uitsluiten? De ESG-taxonomie van de Europese Unie sluit slechts een minderheid van deze bedrijven uit.

Morningstar's Valerio Baselli spreekt hierover met Rachel Whittaker, Head of Sustainable Investing Research bij Robeco. Voor haar leidt de huidige discussie niet tot grote veranderingen, ondanks de controverse in het breed gevoerde debat. Want ESG betekent niet per se anti-defensie. De vraag is meer of wapens een middel zijn om vrede en mensenrechten te beschermen. Dan dient het juist de doelen van de S van Social in ESG. Bekijk de video.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Valerio Baselli

Valerio Baselli  è Giornalista di Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten