Nobelprijs winnaar Richard Thaler: beleggers zijn hardleers

De Amerikaanse econoom en Nobelprijs winnaar Richard Thaler verzorgde de keynote speech bij de Morningstar Italy Awards for Investing Excellence 2022 en daarom sprak Morningstar's Valerio Baselli met hem over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gedragseconomie en de huidige marktsituatie.

Valerio Baselli 20 mei, 2022 | 13:46
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De Amerikaanse econoom Richard Thaler, vader van de Nudge-theorie en winnaar van de Nobelprijs voor de economie in 2017 vanwege zijn werk op het gebied van behavioral economics, was in Italië voor de Morningstar Awards for Investing Excellence 2022 en zo kon Morningstar's editor in Italië Valerio Baselli met hem spreken over zijn vakgebied. We vroegen hem naar zijn mening over de ontwikkeling van de gedragseconomie, over het vermogen van beleggers om te leren van het verleden en over huidige situatie op de financiële markten.

Thaler ontving tijdens de Awards ceremonie de Morningstar Empowering Investors Success Award, een erkenning die Morningstar voor het eerst toekende aan een persoon die via zijn of haar bedrijf heeft bijgedragen aan wat altijd de missie van Morningstar is geweest, namelijk empowering investor success, ofwel bijdragen aan het succes van beleggers.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Valerio Baselli

Valerio Baselli  è Giornalista di Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten