Deze 4 ondergewaardeerde aandelen heeft Warren Buffett gekocht

De aan- en verkopen van Warren Buffett's Berkshire Hathaway over de afgelopen maanden laten enkele opmerkelijke verschuivingen in zijn portefeuille zien. We nemen vier ondergewaardeerde aandelen die hij heeft gekocht onder de loep.

Robert van den Oever 07 juni, 2022 | 11:16
Facebook Twitter LinkedIn

Warren Buffet

Berkshire Hathaway, het beleggingsbedrijf van sterbelegger Warren Buffett, heeft in de voorbije maanden met beurzen die onder druk stonden, precies kunnn doen wat de grote meester altijd heeft verkondigd: "Wees bevreesd als anderen gulzig zijn, en gulzig wanneer anderen angstig zijn."

Berkshire Hathaway kocht in het eerste kwartaal flink bij en nam posities in de volgende aandelen: Citigroup, Ally Financial, Occidental Petroleum, HP, Markel, McKesson, Celanese en Paramount Global. Daarnaast vergrootte het zijn bestaande posities in Apple, Chevron en General Motors.

Er werd ook verkocht. Opmerkelijk is dat Berkshire gedurende het eerste kwartaal zijn posities in AbbVie en Bristol-Myers Squibb volledig heeft afgebouwd. Helemaal opvallend is dat ook de positie in de veelgeplaagde Amerikaanse bank Wells Fargo, die Berkshire al heel lang had, volledig verkocht is. Ook het belang in Verizon is bijna helemaal afgebouwd. De meeste aandelen in de portefeuille van Berkshire Hathaway – zowel nieuwe als bestaande posities – zijn volgens de data van Morningstar fair gewaardeerd of overgewaardeerd.

 

4 Stock Picks van Warren Buffett

Deze aandelen zijn nieuw in de portefeuille van Berkshire Hathaway en waren bij aankoop ondergewaardeerd. Per aandeel geven we aan waarom Morningstar positief is over deze aandelen, plus de belangrijkste Morningstar maatstaven:

 

Citigroup

 • Morningstar rating: ★★★★★
 • Economic Moat Rating: None
 • Moat-Trend: Stable
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard

 

Als bedrijf is Citigroup (C) een gevalletje werk-in-uitvoering. De Amerikaanse bank zit midden in de verkoop van een aantal dochterbedrijven die zich richten op retailklanten. De bank wil zich weer concentreren op zijn kernactiviteit, namelijk internationaal zakenbankieren, plus wereldwijd 'wealth management' voor welgestelde private klanten. In Noord-Amerika blijft er nog wel een gedeelte retailbankieren over.

Volgens Morningstar-analist Eric Compton zal de bank na de verkoop een betre focus hebben, een beter te begrijpen structuur en een voorspelbaarder en stabieler winstgevendheidspatroon. De complexiteit van de activiteiten en de bedrijfsstructuur hebben de aandelenkoers volgens de analist in de voorbije periode flink gedrukt. Hij vindt het aandeel Citigroup $78 waard. Momenteel duidt de actuele koers op 5 sterren volgens de Morningstar-rating, waarmee het aandeel koopwaardig is. 

 

DaVita

 • Morningstar rating: ★★★★
 • Economic Moat Rating: Narrow
 • Moat-Trend: Stable
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard


DaVita (DVA) is een Mid-Cap aandeel, dat maar een kleine positie inneemt in de portefeuille van Berkshire Hathaway. Wel is deze positie goed voor 38% van alle uitstaande aandelen DaVita. Deze leverancier van medische hulpmiddelen is de grootste aanbieder van dialysediensten in de Verenigde Staten. Door zijn omvangrijke netwerk, hoge kwaliteit en nauwe banden met artsen, heeft het bedrijf een Narrow Economic Moat rating verworven, aldus Morningstar-analist Julie Utterback.

Hoewel de resultaten over het eerste kwartaal lager uitvielen dan verwacht als gevolg van hogere kosten en de effecten van de opkomst van de omikron-coronavariant, heeft het management vastgehouden aan zijn prognose voor het gehele jaar. Morningstar hanteert een Fair Value van $116 voor dit aandeel.

 

Moody's

 • Morningstar rating: ★★★★
 • Economic Moat Rating: Wide
 • Moat-Trend: Stable
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Exemplary

 

Macro-economische volatiliteit en stijgende rentes drukken de vooruitzichten voor Moody's (MCO), een toonaangevende aanbieder van kredietwaardigheidsbeoordelingene. De Wide Economic Moat rating is te danken aan de sterke concurrentiepositie en de solide winstmarge die ook nog eens stabiel is over een lange periode, aldus Morningstar-analist Rajiv Bhatia. Hij vindt dat het aandeel Moody's ondergewaardeerd is en kent er een Fair Value van $350 aan toe. Berkshire Hathaway bezit ruim 13% van de aandelen Moody's.

 

Paramount

 • Morningstar rating: ★★★★★
 • Economic Moat Rating: Narrow
 • Moat-Trend: Negative
 • Morningstar Capital Allocation Rating: Standard

 

Entertainment aanbieder Paramount (PARA) heeft een solide start van het jaar 2022 laten zien met indrukwekkende groei bij zijn streamingdienst Paramount+. De groei bij de Direct-to-Consumer business compenseerde de zwakke resultaten bij de onderdelen Televisie en Studio ruimschoots. Dankzij de wereldwijde portfolio's wat betreft televisie- en kabelnetwerken, eigen productie studio's en content-bibliotheken heeft het bedrijf een Narrow Economic Moat rating weten te verwerven.

Neil Macker, senior analist bij Morningstar, kent het aandeel Paramount een Fair Value van $58 toe. Ook na de koerssprong die volgde op het bekendworden van de positie die Berkshire in Paramount had gekocht, is het aandeel nog altijd ondergewaardeerd.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten