Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor augustus.

Robert van den Oever 16 augustus, 2022 | 15:32
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Global Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. De lijst omvat de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. De lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Global Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen, verdeeld over een aantal sectoren.

Duur en goedkoop
De Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index steeg in juli met 7,0% en sloot de maand af op een stand van 4.635. De markt lijkt vanuit bottom-up perspectief ondergewaardeerd, waarbij de gemiddelde korting voor aandelen in de index uitkomt op 8% per eind juli. De korting is wat verminderd als gevolg van de koersstijgingen in juli, want per eind juni was het nog 12%.

De duurste sector is nutsbedrijven en die noteert tegen een premie van gemiddeld 4% ten opzichte van de Fair Value. De grootste korting is te vinden bij de communicatiesector die gemiddeld 20% onder de Fair Value noteert.

Kijken we naar de waarderingen van de Global Large-Mid Cap Pick List, dan zien we een gemiddelde korting van 44% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector daar is momenteel de vastgoedsector die een korting van 65% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers
Van de aandelen die nieuw op de lijst zijn, lichten we de volgende voorbeelden toe aan de hand van de sterke punten die de aandelenanalisten van Morningstar voor ze hebben vastgesteld:

 

Tencent
Veel van Tencent's producten bevinden zich nog in een vroeg stadium van een verdienmodel. Voordeel is wel dat Tecent zeer nauw verknoopt is met het dagelijks leven van zijn Chinese klanten dat nieuwe verdienmethodes makkelijk getest kunnen worden om aldus de beste manier over te houden. Compliance kosten kunnen dusdanig oplopen dat ze een serieuze toetredingsdrempel kunnen vormen voor spelers in de Chinese internetindustrie.

Subsea 7
De vroege en substantiële investeringen in offshore windenergie geven het bedrijf een voorsprong op concurrenten die dat niet deden en biedt de capaciteit om tegemoet te komen aan de sterke groei van de vraag naar energie uit schone bronnen. Vanuit het verleden heeft Subsea 7 veel ervaring met offshore olie- en gasprojecten en die kennis en deskundigheid kunnen van pas komen bij nieuwe projecten en verdere investeringen in de komende jaren. Lange-termijn contracten dempen de volatiliteit die deze pionierende industrie soms kenmerkt.

Swiss Re
Het lijkt erop dat de tijd is aangebroken voor consistente resultaten op de lange termijn, nu de divisie zakelijke verzekeringen weer goed draait. De kwaliteit van Swiss Re's beleggingsportefeuille is volgens Morningstar hoog en bovendien keert de verzekeraar een aantrekkelijk dividend uit.

Taiwan Semiconductor Manufacturing
Dankzij de schaalvoordelen moet TSMC in staat zijn om consistent hogere marges dan zijn concurrenten te halen. Ook speelt een hogere prijsstelling mee die TSMC kan vragen door zijn zeer geavanceerde procestechnologie. Concurrenten proberen in technologisch opzicht wel bij te komen, maar de voorsprong van TSMC is groot. De samenwerking met klanten, onder meer internetbedrijven en datacenters, wordt inniger en dat biedt kansen, omdat TSMC een sterkere positie heeft dan zijn concurrenten. 

a2 Milk
De Chinese markt is een enorme groeikans voor de lange termijn die tevens kan bijdragen aan het verhogen van de winstgevendheid. Onderzoek naar de A1-eiwit-vrije producten is nog gaande, maar als dat succesvol is, kan het bedrijf gezondheidsclaims op zijn producten plakken en dat zou een sterke promotionele asset zijn. De kasstroom is solide en dat maakt het mogelijk om aanvullende overnames te doen of verticale integratie door te voeren. Ook het dividend kan ervan profiteren.

 

Bekijk hier de volledige Global Large-Mid Cap Pick List voor augustus:

 

lcg 22 8 1

lcg 22 8 2

lcg 22 8 3

lcg 22 8 4

lcg 22 8 5

lcg 22 8 6

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten