Er wachten moeilijke tijden voor de detailhandel

Hoe zal de detailhandel omgaan met stijgende inflatie en hogere rentes, terwijl huishoudens minder te besteden hebben? Het is een giftige cocktail die voor veel sectoren moeilijk te pareren is. Hoe zit dat in het fast fashion segment? Morningstar's retailanalist Jelena Sokolova legt het uit in gesprek met Morningstar's Johanna Englundh.

Johanna Englundh 26 september, 2022 | 11:10
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Het wordt een zware winter, niet alleen voor huishoudens die zich geconfronteerd zien met stijgende kosten voor met name energie, maar ook voor veel retailers, zegt Morningstar's senior aandelenanalist Jelena Sokolova. Zij ondervinden het nadelige effect van gezinnen die minder te besteden hebben door de hoge inflatie en daarom de hand op de knip houden.

In een interview met Morningstar's Zweedse editor Johanna Englundh belicht Sokolova de retailbedrijven in het fast fashion segment die zij als winnaars ziet in deze moeilijke tijden. We hebben het over H&M (HM B), Inditex (ITX) (het moederbedrijf van Zara) en ABF (ABFRL) (dat eigenaar is van Primark). Bekijk de video.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Johanna Englundh  Johanna Englundh is redacteur van Morningstar in Zweden

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten