Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor oktober.

Robert van den Oever 19 oktober, 2022 | 9:12
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index daalde in september met 6,7% en sloot de maand af op een stand van 2.903. Daarmee is de markt momenteel ondergewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 22% ten opzichte van de Fair Value. Door de koersdalingen in september is de korting wel iets vergroot ten opzichte van augustus toen die 16% was en eind juli was het 11%.

Op relatieve basis is defensieve consumentengoederen de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een korting van 14% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector cyclische consumentengoederen is opnieuw de goedkoopste en die kent een korting van 36% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo september tegen een korting van gemiddeld 45% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is ook hier wederom cyclische consumentengoederen die een gemiddelde korting van maar liefst 71% ten opzichte van de Fair Value kent.

De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn onder meer de volgende aandelen: 

 

Ubisoft
De ontwikkelingscapaciteit is groot met ruim 30 studio's op vier continenten, zodat het tegelijkertijd aan meerdere mobiele games in het topsegment kan werken. Het spel Assassin's Creed is een van de grootste en bekendste franchises met dik over de 100 miljoen verkochte exemplaren sinds de lancering. Ubisoft blijft innoveren, terwijl de focus op games-as-a-service ervoor zorgt dat de catalogus met oudere games ook waarde blijft toevoegen.

Continental
De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie is goed gepositioneerd om in te spelen op trends zoals veiligheid, elektronica en zelfrijdende auto's. Daardoor verwacht Morningstar dat het bedrijf een hogere omzetgroei kan halen dan de gemiddelde groei in de automotive industrie gemeten naar wereldwijde autoproductie. De capaciteit om voortdurend te innoveren met nieuwe processen en producttechnologieën brengt het bedrijf een Narrow Economic Moat rating en die kan het voorlopig behouden. De wereldwijde aanwezigheid met productie stelt Continental in staat om te leveren aan wereldwijd gebruikte autoplatforms en biedt aanwezigheid in opkomende markten.

Sainsbury's
De kwaliteitsperceptie van deze Britse supermarktketen is consistent hoger dan die van zijn vier grote concurrenten. De keten heeft sterke marktposities in Londen en in het zuid-oosten van het Verenigd Koninkrijk, waar de demografie gunstig is en de inkomens relatief hoog. Het bedrijf opereert met succes via meerdere kanalen: grote winkels, online, aanvullende financiële diensten, convenience winkels en een breed aanbod dankzij een groot deel non-food in het assortiment.

Generali
De Italiaanse verzekeraar heeft een groeiend deel van zijn levensverzekeringen in de winstgevendere segmenten hybride en unit-linked. De strategie voor vermogensbeheer betaalt zich substantieel uit. Stijgende rendementen op het beheerd vermogen helpen de winsten uit traditionele levens- en pensioenpolissen omhoog.

Adecco
De flexibele kostenbasis stelt deze uitzender in staat om zich snel aan te passen aan verandere marktomstandigheden door het personeelsbestand in te krimpen en kantoren te sluiten. De verschuiving naar professionele uitzenddiensten die een hogere marge kennen, zal de gemiddelde marge van de groep mettertijd omhoog trekken. In de afgelopen vijf jaar hebben de drie grootste uitzendconcerns ter wereld geen grote overnames gedaan en dat heeft geleid tot een stabieler concurrentieveld.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor oktober:

 

ecpl 2022-10 1

ecpl 2022-10 2

ecpl 2022-10 3

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten