Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor november.

Robert van den Oever 14 november, 2022 | 8:45
Facebook Twitter LinkedIn

De Europe Large-Mid Cap Pick List biedt een overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bestrijkt de meest ondergewaardeerde mid- en large-cap aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Deze lijst is niet bedoeld als een modelportefeuille. Wel dient de Europe Large-Mid Cap Pick List als ideeëngenerator voor beleggers met kansrijke aandelen verdeeld over een aantal sectoren.

De Morningstar European Market Large-Mid Cap Index steeg in oktober met 6,7% en sloot de maand af op een stand van 3.087. Daarmee is de markt momenteel ondergewaardeerd, want de gemiddelde koers/Fair Value ratio van actief gevolgde aandelen uit de Morningstar Europe Market Large-Mid Cap Index indiceert een korting van 18% ten opzichte van de Fair Value. Door de koersstijgingen in oktober is de korting wel iets verminderd ten opzichte van september toen die 22% was.

Op relatieve basis is defensieve consumentengoederen de duurste sector in de Index, waarbij het gemiddelde aandeel noteert tegen een korting van 9% ten opzichte van de Fair Value die Morningstar ervoor berekent. De sector cyclische consumentengoederen is opnieuw de goedkoopste en die kent een korting van 33% ten opzichte van de Fair Value.

Kijken we naar de Europe Large-Mid Cap Pick List, dan noteert die per ultimo oktober tegen een korting van gemiddeld 44% ten opzichte van de Fair Value. De goedkoopste sector is ook hier wederom cyclische consumentengoederen. Die kent een gemiddelde korting van maar liefst 67% ten opzichte van de Fair Value. De nieuwkomers op de Europe Large-Mid Cap Pick List voor deze maand zijn de volgende aandelen (deze keer een kleiner aantal dan gebruikelijk):

Lloyds
Na de herstructuerering is het businessmodel van de Britse bank nu goed gepositioneerd voor de uitdagingen die de huidige economische vooruitzichten met zich meebrengen. Bovendien gaan de kosten omlaag als gevolg van diverse ingrepen. Het algemene herstel in het Verenigd Koninkrijk na de covid-pandemie en de stijgende rente zullen de resultaten van Lloyds opstuwen.

Barry Callebaut
Wereldwijd is Barry Callebaut de grootste speler in chocola en het heeft een bovengemiddeld sterke vertegenwoordiging in opkomende markten. Verticale integratie van de toeleveringsketen verzekert de levering van cacaobonen en verbetert de inkoopkennis van het bedrijf. Het heeft nauwe banden met veel kleine partijen in equatoriaal Afrika. Anders dan andere leveranciers die naast cacao ook andere grondstoffen leveren, is Barry Callebaut puur gericht op chocola en heeft daardoor uitstekende productkennis.

Nexi
De Italiaanse betalingsmarkt biedt een uitgelezen kans voor betalingsdienstverleners in Europa en Nexi is het best gepositioneerd om te profiteren van structurele trends. Consolidatie in de Italiaanse bankensector geeft de mogelijkheid voor Nexi om zijn netwerk uit te breiden door vai die banken aan meer klanten te komen. Aangezien internationale betaalkaarten in Italië steeds meer terrein winnen, krijgt Nexi's positionering méér waarde.

 

De volledige lijst

Bekijk hier de volledige Europe Large-Mid Cap Pick List voor november:

 

ecpl 2022-11 1

ecpl 2022-11 3

ecpl 2022-11 2

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten