Dit zijn Morningstar's top picks in Europese aandelen

De waarderingen op de Europese aandelenmarkten zijn hoog, maar toch zijn er nog altijd kansen om kwaliteitsaandelen te vinden die tegen een korting noteren. Morningstar geeft de Europese top picks per sector voor het derde kwartaal.

Francesco Lavecchia 10 juli, 2023 | 8:46
Facebook Twitter LinkedIn

Na een positief eerste halfjaar, waarin de Europese beurzen 10% stegen,afgaande op de Morningstar Europe Long-Mid Cap index, schurken de waarderingen inmiddels tegen de Fair Values aan die de aandelenanalisten van Morningstar hanteren voor de Europese aandelen. Op basis van de verhouding tussen actuele koers en Fair Value noteert de Europese markt slechts 2% onder de intrinsieke waardering.

We zijn nu dus ver verwijderd van de situatie zoals we die eind 2022 zagen, toen de koopjes voor het oprapen lagen. Toen noteerden de markten met een korting van meer dan 20% ten opzichte van Morningstar's Fair Value schattingen. Als de markten vanaf de huidige niveaus verder zouden stijgen, dan kan dat alleen aangejaagd worden door een stevige boost in het beleggersvertrouwen en daarvoor is een materiële verbetering van de onderliggende marktomstandigheden in de komende kwartalen nodig.

De beste beleggingsmogelijkheden bevinden zich momenteel in de sectoren die het meest zijn blootgesteld aan de economische cyclus, dus cyclische consumentengoederen, financiële diensten en communicatie. Beleggers maken zich begrijpelijkerwijs zorgen over beleggen in dergelijke sectoren in het geval van een langdurige recessie, maar onze analisten zijn ervan overtuigd dat de kloof tussen de huidige waarderingen en hun Fair Value schattingen voldoende zekerheid biedt om deze sectoren nader te bekijken.

Hieronder vindt u het overzicht met de beste beleggingsideeën in Europese aandelen per sector voor het derde kwartaal die zijn geselecteerd door de aandelenanalisten van Morningstar:

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Francesco Lavecchia

Francesco Lavecchia  è Research Editor di Morningstar in Italia

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten