Alles over ESG-beleggen bij Morningstar

Morningstar stelt deze week het thema duurzaamheid centraal. Er zijn steeds meer en steeds verfijndere mogelijkheden om te beleggen volgens de principes van Environmental, Social en Governance (ESG). Morningstar laat u deze week kennismaken met de inzichten en de tools die u kunnen helpen bij het nemen van uw beleggingsbeslissingen.

Robert van den Oever 09 oktober, 2023 | 13:07
Facebook Twitter LinkedIn

Deze week staat bij Morningstar in het teken van ESG. Morningstar organiseert deze week onder meer de Morningstar Sustainable Investing Summit in Amsterdam met tal van sprekers en panels met deelnemers uit de wereld van duurzaam beleggen, onder wie Steven Maijoor van De Nederlandsche Bank en Ivo Mulder van het Invironment Programme van de Verenigde Naties. 

Morningstar-CEO Kunal Kapoor zal toelichten op welke manier Morningstar beleggers kan helpen met het incorporeren van duurzaamheid in hun beleggingsbeslissingen en welke trends we momenteel zien in ESG-beleggen.

In deze ESG-themaweeek geeft Morningstar's ESG-expert Hortense Bioy de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van klimaatfondsen en maakt de groei van dit segment duidelijk. Verder krijgt u onder meer inzicht in de werking van de ESG Risk Rating van Morningstar.

We laten ook de experts uit de fondsenwereld aan het woord. Andrea Carzana, co-beheerder van het Aviva Climate Transition Global Equity Fund, vertelt hoe hij duurzaam beleggen vormgeeft in zijn klimaat-gerichte portefeuille en welke aandelen zijn favorieten zijn op het gebied van klimaattransitie.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten