Morningstar-CEO optimistisch over ESG-beleggen

VIDEO - Morningstar-CEO Kunal Kapoor is positief over duurzaam beleggen en de strijd tegen klimaatverandering, ondanks de kritiek die toe lijkt te nemen, met name in de Verenigde Staten. Kapoor sprak zijn optimisme uit bij de opening van de Morningstar Sustainable Investing Summit 2023 in Amsterdam waar experts op het gebied van duurzaam beleggen twee dagen samenkwamen om een veelheid aan ESG-thema's te bespreken.

Robert van den Oever 12 oktober, 2023 | 9:25
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Morningstar's CEO Kunal Kapoor is positief, omdat er tegenwoordig veel meer en veel betrouwbaardere data beschikbaar is waar marktpartijen, fondsbeheerders en duurzaamheidsbeslissers hun voordeel mee kunnen doen.

Voor beleggers is het belangrijk om je eigen doelen te stellen en de data met dat doel in gedachten te gebruiken, benadrukt Kapoor. Want er is nu zoveel beschikbaar dat beleggers er goed aan doen om hun eigen keuzes te maken en vanuit dat perspectief te werk te gaan.

Ook belangrijk is dat beleggers meer actief betrokken zijn bij de bedrijven waarin ze beleggen. Dat betekent dat ze de bedrijven actief moeten houden aan duurzaamheidsbeloftes en ze daar ook op moeten afrekenen. Bekijk de video.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten