Dit zijn 9 ongelooflijke cijfers over 2023

Morningstar vangt het jaar 2023 in een overzicht van 9 cijfers. Van sommige zal het u duizelen, andere zijn te bizar voor woorden, maar allemaal zeggen ze iets bijzonders over het voorbije jaar.

Sunniva Kolostyak 22 december, 2023 | 8:18 James Gard
Facebook Twitter LinkedIn

2023

In In de beleggingswereld draait alles om cijfers en daarom vangt Morningstar het jaar 2023 in cijfers. Niet de hoofdlijnen zoals de inflatiepercentages, de rente of het bruto binnenlands product, maar getallen waar u misschien nog niet aan had gedacht, maar die wel uw verbazing zullen wekken. Dit zijn ze:

 

UN Chief and COP28 President, with the number 84,000 written on it

84.000

Aantal aanwezigen tijdens COP28 in 14 dagen. Aantal resoluties: 1,5.

Illustration of bitcoin, with the number $25,911 overlayed

$25.911

Stijging van de Bitcoin koers sinds 1 januari 2023

Beers at Oktoberfest, with the number 3 overlayed

Drie

Duitsland werd de derde economie van de wereld. zonder overigens zelf iets te doen, want dat deed Japan; dat verloor zijn plek doordat de koers van de yen flink afgleed ten opzichte van de dollar en de euro.

Sam Bankman-Fried, with 5% overlayed

5%

De kans dat Sam Bankman-Fried's president van de Verenigde Staten zou worden volgens zijn ex-vriendin Caroline Ellison. De gevallen cryptokoning riskeert een gevangenisstraf van maximaal 110 jaar en hoort volgend jaar het vonnis over hem.

Liz Truss next to the figure 66%

66%

Daling jaar-op-jaar van het aantal Britse premiers; in 2022 hadden we Boris Johnson, Liz Truss en Rishi Sunak op die post. In 2023 alleen de laatstgenoemde. Maar wie weet zien we in 2024 weer een toename van 100% !

Nvidia logo on a wall, with 280% overlayed

280%

Koerswinst van Nvidia dit jaar; Had u dit aandeel nou maar gekocht!

Argentina Javier Milei and his sister Karina, with the number 4.9 million

4,9 miljoen

Aantal volgers van de nieuwe Argentijnse president Javier Milei op Instagram. Hij noemt zichzelf "ECONOMISTA" in zijn bio. Een apart account dat helemaal over zijn haar gaat, heefts 1,2 miljoen volgers. 

New York skyline and Chrysler building, with the number 43

43

Personeelsleden bij Signa Holding, de eigenaar van het Chrysler Building in New York, warenhuis Selfridges in het VK en KaDeWe in Berlijn. Nu staat het onder curatele, maar deze Oostenrijkse holding had €27 miljard aan assets terwijl er slechts 43 mensen in dienst zijn, van wie 36 werkzaam waren in "niet-essentiële functies" zoals party planning, jagen en bediening in private jets. Voorwaar niet-essentieel.

Warren Buffett next to an infinity symbol

Oneindig

Is het aantal fondsbeheerders dat de naam van Warren Buffett verkeerd spelt als "Buffet"  als hen gevraagd wordt welke belegger ze het meest bewonderen...

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Sunniva Kolostyak  is data journalist bij Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten