Apple, Amazon, Meta: wat kunnen we verwachten?

Drie van de Magnificent Seven aandelen komen vandaag met hun jaarcijfers. Morningstar zet op een rij wat onze aandelenanalisten van de drie verwachten.

Morningstar Analysts 01 februari, 2024 | 8:52
Facebook Twitter LinkedIn

neon question mark

Drie van de Magnificent Seven aandelen komen donderdag nabeurs op Wall Street met hun resultaten. De technologiereuzen Amazon (AMZN), Meta (META) en Apple (AAPL) laten ons weten hoe het laatste kwartaal van 2023 is verlopen.

Morningstar's Amerikaanse aandelenanalisten Dan Romanoff, William Kerwin en Ali Mogharabi, die de technologiesector volgen, vertellen ons wat zij verwachten van de cijfers van de drie techbedrijven.

We gaan de bedrijven alledrie af en sommen op welke aandachtspunten onze analisten bij ieder bedrijf hebben om hun resultaten te beoordelen:

 

Wat te verwachten van Amazon

Groei bij Amazon Web Services: analist Dan Romanoff kijkt in het bijzonder uit naar de groei bij Amazon Web Services: die lijkt in het vierde kwartaal de bodem te heben bereikt en is aan het verbeteren. Vergelijkbare trends zijn waar te nemen bij Microsoft voor Azure. De analist verwacht daar goede resultaten.

Advertentiegroei: de advertentiebusiness was een lichtpuntje en we verwachten dat die robuust zal blijven. Romanoff kijkt uit naar relatieve groei ten opzichte van Alphabet en Meta Platforms.

E-commerce: de ontwikkeling an het consumentengedrag (bezuinigen, meer huismerken kopen) is interessant om signalen te krijgen over waar andere bedrijven mee bezig zijn in het licht van het bredere macro-economische klimaat in de eerste helft van 2024.

Winstgevendheid: een jaar van herstructurering begint al vrucht af te werpen als het gaat om de winstgevendheid; die was het het derde kwartaal al een stijgende lijn aan het inzetten en we verwachten dat die in het vierde kwartaal is doorgezet.

Outlook: Amazon geeft steeds verwachtingen af voor één opvolgend kwartaal, voor alleen de omzet en de operationele winst. Romanoff verwacht dat Amazons omzet in lijn zal zijn met het voorgaande kwartaal en dat de operationel winst hoger zal liggen.

 

Wat te verwachten van Apple

Nieuwe iPhone 15: de focus bij de kwartaalcijfers zal voor analist William Kerwin liggen op de iPhone-verkoop, die de belangrijkste motor is achter de resultaten. We verwachten een typische seizoenssterkte voor het kwartaal waar december in valt, gezien de lancering van de iPhone 15.

Apple Watch verkopen: analist Kerwin zoekt naar uitspraken over de verkoop van Apple Watch, gezien het slepende patentgeschil van het bedrijf met Masimo, dat de oximeter voor de Watch levert. We verwachten dat de impact op de omzet minimaal zal zijn, zowel in het kwartaal als op de lange termijn.

Vision Pro: Kerwin hoopt ook op commentaar op de lancering van de Vision Pro, de nieuwe augmented reality-headset van Apple, die gepland staat voor 2 februari. We verwachten geen significante verkopen in het eerste jaar, maar voorspellen een snelle groei in de komende vijf jaar. 

 

Wat te verwachten van Meta

De koersstijging van 194% voor het aandeel Meta in 2023 was te danken aan gebruikersgroei, betrokkenheid en het genereren van inkomsten met een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Morningstar-analist Ali Mogharabi kijkt uit naar een verdere verbetering van de inkomsten uit Reels. Het blijft steeds meer adverteerders aantrekken en de impact ervan op de advertentie-inkomsten van Meta is waarschijnlijk positief nadat het afgelopen kwartaal neutraal was en in het verleden negatief.

De analist rekent ook op verdere verbeteringen in de data-analyse, campagneplanning en meetinstrumenten van Meta met behulp van kunstmatige intelligentie. Sommige gegevens wijzen erop dat de advertentieprijzen ten opzichte van vorig jaar zijn gestegen, ook voor sociale media, wat een goed voorteken is. Mogharabi rekent op een vertraging van de omzetgroei in 2024, omdat de transitie van traditioneel naar digitaal bijna voltooid is. Bovendien voorspelt Morningstar een vertraging van de Amerikaanse economische groei in 2024.

Hoewel het personeelsbestand naar verwachting zal groeien, zwakt het aantal aanwervingen af, omdat het bedrijf zich erop richt om individuen efficiënter en productiever te maken. Daarom kijkt de analist uit naar mededelingen over de kostenbeheersing die naar zijn opinie intact blijft.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Analysts   -

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten