Vooruitblik op aandeel Nvidia: hier moeten beleggers op letten

Met consistent de verwachtingen verslaan en een enorme groei in kunstmatige intelligentie is er veel gaande bij Nvidia, en Morningstar laat zien waar op te letten bij de kwartaalcijfers.

Brian Colello, CPA 16 mei, 2024 | 15:27
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Nvidia (NVDA) kom op 22 mei met de resultaten over het eerste kwartaal. Lees waar Morningstar naar uitkijkt in de cijferpublicatie en wat de vooruitzichten voor het aandeel Nvidia zijn.

Met een waardering van 3 sterren zijn wij van mening dat het aandeel Nvidia redelijk gewaardeerd is in vergelijking met onze schatting van de reële waarde op lange termijn van $910 per aandeel, wat neerkomt op een marktkapitalisatie van ruwweg $2.200 miljard. Onze schatting van de reële waarde impliceert een koers/aangepaste winstmultiple voor het boekjaar 2025 (eindigend in januari 2025) van 35 keer en voor boekjaar 2026 een koers/aangepaste winstmultiple van 26 keer.

 

Morningstar maatstaven voor aandeel Nvidia

• Fair Value Estimate: $910
• Morningstar Rating: 3 sterren
• Economic Moat Rating: Wide
• Uncertainty Rating: Very High

Hier moet je op letten bij Nvidia’s cijfers

• Nvidia verslaat consequent zijn kwartaalverwachting, terwijl de verwachtingen voor het komende kwartaal boven de consensusramingen van FactSet liggen. We verwachten meer van hetzelfde in het winstrapport van mei.

• Nvidia’s datacenteractiviteiten staan nog steeds centraal. Leveringsbeperkingen lijken nog steeds de belangrijkste beperking voor de business in chips voor kunstmatige intelligentie. We blijven geïnteresseerd in commentaar over de vraag of (en hoe snel) Nvidia's productiepartners uitbreiden om aan de vraag naar zijn chips voor AI grafische verwerkings te voldoen.

• De snel evoluerende AI-markt is cruciaal voor de langetermijnwaardering van het bedrijf, maar we hebben nog steeds veel vragen over deze markten. Wat is het tempo van de investeringen in datacenters in 2024 en daarna? Cloudleveranciers hebben aangegeven dat ze meer dan hun eerdere verwachtingen zullen blijven investeren in AI. We denken dat veel van deze uitgaven als omzet bij Nvidia terecht zal komen. Hoe zien de kapitaaluitgaven eruit buiten de mega-cap cloudleveranciers? Bedrijfsuitgaven bij softwareleveranciers, financiële dienstverleners, bedrijven in de gezondheidszorg en dergelijke lijken ook belangrijk. 

• Wat is de omvang van de markt voor AI-versnellers? Advanced Micro Devices (AMD) heeft zijn prognose voor de totale adresseerbare markt in de sector voor 2027 verhoogd van $150 miljard naar $400 miljard. Deze hogere totale adresseerbare markt omvat andere soorten chips dan GPU's, maar het impliceert nog steeds een enorme GPU-groei en Nvidia domineert nog steeds het segment voor AI GPU's. 

• Hoe denkt Nvidia over de chipontwikkelingsaspiraties van deze megakap technologieklanten? Hoe gaat het bedrijf deze bedreigingen bestrijden? Wanneer zullen de leveringsbeperkingen op korte termijn worden opgelost? 

 

Wat jaagt Nvidia’s aandelenkoers op?

In voor- en tegenspoed zullen zowel onze schatting van de reële waarde als de aandelenkoers van Nvidia worden gedreven door de vooruitzichten van het bedrijf in de datacenter-, of DC-, en AI GPU-sectoren. DC heeft al een exponentiële groei doorgemaakt, van $3 miljard in boekjaar 2020 naar $15 miljard in 2023 en vervolgens meer dan verdrievoudigd naar $47,5 miljard in 2024. De inkomsten uit DC lijken te worden beperkt door het aanbod, en wij denken dat Nvidia de inkomsten in elk van de vier kwartalen van het boekjaar 2025 gestaag zal blijven verhogen naarmate er meer aanbod online komt. Op basis van Nvidia's sterke prognose voor boekjaar 2025 gaan wij uit van een stijging van de DC-inkomsten met 113% tot $101 miljard in dat jaar.

We gaan uit van een samengestelde jaarlijkse groei van 10% voor de drie jaar daarna, omdat we denken dat het redelijk is dat het bedrijf op een bepaald moment op de middellange termijn te maken kan krijgen met een voorraadcorrectie of een pauze in de AI-vraag. Daarna gaan we uit van een gemiddelde jaarlijkse DC-groei van 10% en we beschouwen dit als een redelijk groeipercentage voor de lange termijn naarmate AI volwassen wordt.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten