Apple: AI strategie zal omzet opstuwen

We waren verheugd over over Apple Intelligence en de features die op de werekdwijde ontwikkelaarsconferntie werden aangekondigd.

William Kerwin 13 juni, 2024 | 16:51
Facebook Twitter LinkedIn

Apple logo

Apple onthulde voor het eerst generatieve artificial intelligence features. Dit vindt onze analist van de aankondigingen.

Morningstar maatstaven voor aandeel Apple

Fair Value Estimate: $170,00
Morningstar Rating★★
Morningstar Economic Moat Rating: Wide
Morningstar Uncertainty Rating: Medium

We handhaven onze schatting van de reële waarde voor het aandeel Apple (AAPL) op $170 en vinden de openingstoespraak op de wereldwijde ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf positief. Apple onthulde langverwachte generatieve functies op het gebied van kunstmatige intelligentie, gegroepeerd onder de noemer Apple Intelligence. We blijven vertrouwen houden in een sterke iPhone-upgradecyclus in het boekjaar 2025 en brengen geen wijzigingen aan in onze prognose of waardering.

Klanten zullen een iPhone 15 Pro model of hoger nodig hebben om volledig gebruik te kunnen maken van Apple Intelligence, wat volgens ons nieuwe verkopen en upgrades zou moeten stimuleren. Het bedrijf kondigde ook upgrades aan voor alle besturingssystemen. Binnen deze upgrades vonden we de focus op maatwerk en privacy goed. De aandelen van Apple reageerden lauw op de keynote, wat suggereert dat de verwachtingen voor generatieve AI en de upgradecyclus in de aandelenkoersen zijn ingebakken. We zien de aandelen momenteel als gematigd overgewaardeerd.

 

Apple's eerste stap in generatieve AI

We waren blij met het onlangs aangekondigde Apple Intelligence-pakket. Dit is de eerste stap van het bedrijf op het gebied van generatieve AI. Apple sprak over generatieve AI die persoonlijk, privé en geïntegreerd is, wat aansluit bij de algemene aanpak van het bedrijf. De verbeteringen van de functies voldoen grotendeels aan onze verwachtingen, met onder andere betere Siri-functionaliteit, schrijfondersteuning met behulp van grote taalmodellen, het genereren van afbeeldingen en gestroomlijnde meldingen. We waren vooral onder de indruk van Siri's vermogen om gegevens tussen apps te verzamelen en acties uit te voeren zonder de gebruiker om te leiden.

Apple heeft prioriteit gegeven aan het verwerken van modellen op het apparaat zelf, wat veiliger is voor gebruikersgegevens. Apple kondigde ook servers aan die gebruikmaken van Apple-halfgeleiders en die grotere generatieve AI-query's kunnen verwerken zonder gebruikersgegevens op te slaan. Wij denken dat deze hybride aanpak praktisch is en past bij de algemene privacystrategie van Apple. Tot slot werkt het bedrijf samen met Open AI om ChatGPT te integreren in zijn software voor grotere vragen die niet gebonden zijn aan een specifieke toepassing. 

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
Apple Inc224,31 USD0,06Rating

Over de auteur

William Kerwin  is aandelenanalist bij Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten