ING introduceert zeven sectorfondsen

De ING Bank introduceert zeven nieuwe sectorfondsen. Samen met het al bestaande Farmacie Fonds, Financials Fund en I.T. Fund vormen de fondsen één reeks van in totaal tien sectorfondsen.

Freddy van Mulligen 22 januari, 2003 | 17:40
Facebook Twitter LinkedIn
Al geru
ime tijd worden er in Nederland door de grote fondsaanbieders nauwelijks nieuwe aandelenfondsen geïntroduceerd. De ING Bank doorbrak dit door zeven nieuwe sectorfondsen te introduceren.

De nieuwe fondsen zijn het Daily Consumer Goods Fund (drank, voeding, tabak, supermarkten), Luxury Consumer Goods Fund (luxe consumentengoederen en media), Energy Fund (energie), Industrials Fund (kapitaalgoederen) Basic Materials Fund (grondstoffen en basisindustrie), Telecom Services Fund (telecomdienstverlening) en het Utilities Fund (nutsbedrijven).

De introductie loopt vanaf 13 januari tot en met 7 februari. Tot die tijd betaalt de bel

egger geen aankoopkosten, wat ook geldt voor de al bestaande sectorfondsen.

De sectorfondsen zullen wereldwijd beleggen in de tien genoemde sectoren. Ieder fonds belegt in een specifieke sector. De beheerskosten bedragen 1,2% per jaar. Volgens de financiële bijsluiters zullen de totale jaarlijkse kosten (inclusief beheerskosten) naar verwachting 1,6% bedragen. De maximale op- en afslag bij uitgifte of inkoop van aandelen van de fondsen is 2,5% en –1,5%. De fondsen zullen een beursnotering krijgen in Amsterdam.

Volgens ING is de basisgedachte achter sectorbeleggen ‘dat de resultaten van ondernemingen steeds minder afhankelijk zijn van het land van herkomst of vestiging, maar vaker van de sector waarin de onderneming (internationaal) actief is. Beleggen binnen één sector door middel van een gespecialiseerd sectorfonds geeft daarnaast een betere spreiding dan beleggen in individuele aandelen.’

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten