Einde voor ABN Amro Global

Eind deze maand is het gedaan met het ABN Amro Global Fund. Het fondsvermogen zal samengevoegd worden met dat van het AAB Global High Income Equity Fund.

Freddy van Mulligen 28 augustus, 2008 | 14:01
Facebook Twitter LinkedIn
Het Glo
bal Fund is het oudste fonds van ABN Amro Asset Management en gold jarenlang als vlaggenschip. Het fonds werd opgericht in 1950. Eind jaren negentig behoorde het fonds tot de beter presterende beleggingsfondsen in Nederland doordat het veel aandacht had voor groeiaandelen. Sinds de eeuwwisseling zijn de prestaties echter danig verslechterd en een reeks wisselingen van managers kon hier geen verandering in brengen. Het fonds heeft een Morningstar Rating van 2 sterren. Opvallend zijn dat de rendementen dit jaar bovengemiddeld zijn binnen de categorie. Het fonds beheert een klein miljard euro aan beleggingen.

Het vermogen zal gevoegd

worden bij het High Income Equity Fund dat zich richt op aandelen met een hoog dividendrendement. De beheerder van dit fonds Wouter Weijand is een van de weinige aandelenmanagers van ABN Amro die de overstap mocht maken naar Fortis Investments. Het Global High Income Equity Fund heeft een rating van vier sterren en was behoorlijk succesvol gedurende 2004, 2006 en 2007. In 2008 tot nu toe zijn de rendementen van het fonds gemiddeld in zijn categorie. Het fonds heeft een grote positie in financiële waarden en dekt valutarisico’s doorgaans geheel af.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
BNP Paribas III Glbl Inc Mlt-Fct Eq Cl81,50 EUR0,35Rating

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten