Allocatie: media en obligaties van opkomende markten populair

Beleggingsfondsen in obligaties van opkomende markten en ETF’s die de mediasector volgen hebben de grootste instroom.

Maarten van der Pas 05 augustus, 2010 | 9:40
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen die zich focussen op obligaties van opkomende markten zagen in de eerste zeven maanden van dit jaar 24,1 miljard euro instromen. Dat blijkt uit gegevens van Morningstar. De categorie ‘emerging markets bond’ is daarmee het meest populair onder beleggers. De obligaties verslaan de aandelen. Fondsen in aandelen van opkomende markten (emerging market equity) zagen een instroom van 13,4 miljard euro, nog altijd een respectabel bedrag.

Sector ETFs
Bij de ETFs zagen de trackers die de STOXX Europe 600 mediasector volgen in de eerste zeven maanden van dit jaar 240,1 miljoen dollar instromen. Zij kenden daarmee de grootste instroom, gevolgd door ETFs op ‘industrial goods & services’ met een instroom van 147,2 miljoen dollar. Dat blijkt uit onderzoek van BlackRock.
Overigens staan de Stoxx Europe 600 sector ETFs op jaarbasis in de min. In de eerste zeven maanden van dit jaar was er bij deze sector ETFs een uitstroom van 150,2 miljoen dollar. De sectoren ‘basic resources’ en ‘telecommunicatie’ zagen 144,7 en 114 miljoen dollar verdwijnen.

Sommige sectoren lijken zich te herstellen. ETFs op ‘telecommunicatie’ hadden vorige week een instroom van 98,2 miljoen dollar. ETF’s die de bankensector volgen zagen dit jaar tot nu 65,2 miljoen dollar uitstromen, maar vorige week hadden ze de grootste instroom met 150,9 miljoen dollar. Beleggers geloven duidelijk weer in deze sector.


Lees ook:
Euro Stoxx 50: de meest populaire index van Europa

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten