Triodos gooit fondsen tijdelijk dicht

Het -waarschijnlijk- nieuwe kabinet Rutte-Verhagen raakt ook beleggers. De heffingskorting voor groen en duurzaam beleggen gaat op de helling.

Freddy van Mulligen 01 oktober, 2010 | 10:44
Facebook Twitter LinkedIn

Triodos heeft de inname en uitgifte van aandelen in de beleggingsfondsen Triodos Cultuurfonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Groenfonds opgeschort. Dat maakte Triodos vrijdag bekend. 

Directe aanleiding hiervoor is het plan van het waarschijnlijke toekomstige kabinet Rutte-Verhagen om het fiscale voordeel - een extra heffingskortingen van 1,3 procent -  voor groen beleggen, sociaal-ethisch beleggen, cultureel beleggen en beleggingen in durfkapitaal te laten vervallen. Dat staat in het regeerakkoord.

“Het is nog niet duidelijk of dit voornemen van het beoogde kabinet ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd. In afwachting daarvan vindt Triodos Investment Management het daarom noodzakelijk de beleggingsfondsen tot nader bericht te sluiten. Voor beleggers moet duidelijk zijn op welke fiscale voordelen zij nu en in de toekomst kunnen rekenen. Dat is nu niet het geval”, aldus Triodos.

Het Triodos Cultuurfonds is beschreven door Morningstar in een analyse. Deze zal binnenkort worden herzien. We hebben het fonds gezien zijn bijzondere karakter geen kwalitatieve rating gegeven.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten