Best en slechtst presterende ETFs

Nieuw bij Morningstar: wekelijks een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen.

Morningstar ETF Analysts 28 oktober, 2010 | 9:29
Facebook Twitter LinkedIn

De best presterende ETFs in de periode 18 tot en met 22 oktober zaten in de 'zachte' grondstoffen met katoen en koffie als uitblinkers. Beide grondstoffen hadden gemeen dat hun prijs steeg nadat slechte weersomstandigheden de voorspellingen voor de oogst drukten. Katoen zette zijn rally ook voort door India's besluit om de export te stoppen. De koffieproductie in belangrijke koffieregio's in zowel Azië als Zuid-Amerika is geraakt door slecht weer. Suiker zet zijn prijsopmars voort ondanks hoge rendementen in Brazilië, omdat de wereldwijde vraag blijft toenemen.
Na slechte prestaties in de afgelopen week is de Chinese gezondheidssector sterk teruggekomen.

S&P 500 VIX Futures was opnieuw het slechtst presterende ETF, omdat de futures curve voor dit volatiliteitsproduct in een staat van contango blijft.
De koers van de Amerikaanse dollar werd sterker met het oog op de G20 top. Hiervan werd verwacht dat de Verenigde Staten zouden aandringen op gecoördineerde actie om een valuta-oorlog te voorkomen. Dat schaadde de prijs van metalen als goud en zilver die in dollars noteren. De prijsval van zilver en goud raakte ook de mijnbouwsector. De gasprijs daalde door toegenomen voorraden en een hogere temperatuur die de vraag naar gas deed afnemen.  
TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings