Best en slechtst presterende ETFs

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 1 - 5 november.

Morningstar ETF Analysts 12 november, 2010 | 14:19
Facebook Twitter LinkedIn

Grondstoffen en basismaterialen namen vorige week de volledige top 5 van best presterende ETFs voor hun rekening. De lijst wordt aangevoerd door twee katoenfondsen omdat katoenprijzen op een all-time high staan. dat komt door een combinatie van afnemende aanvoer (als gevolg van overstromingen en exportrestricties) en een relatief robuuste wereldwijde vraag. Net als twee weken geleden lieten zilver en palladium goede rendementen zien door dat de vraag naar grondstoffen blijft toenemen, met name in opkomende markten.

Opnieuw worden de slechtste presteerders aangevoerd door volatiliteits futures ETNs en ETFs. Zowel de korte- als middentermijn S&P 500 VIX Futures namen scherp in prijs af, net als de volatiliteits futures die zijn gebaseerd op de Euro STOXX 50. Een aantal ETFs voor aandelen van een specifiek land hadden ook een week die ze liever vergeten, met Griekenland voor de tweede keer op een rij. Zorgen over de staatsschuld van landen in de periferie van de eurzone gaan niet weg.

Gasprijzen waren slap vorige week, in tegenstelling tot de week ervoor toen ze de beste presteerders hoorden. Fundamentele condities die de spot prijzen van gas bepalen bleven onveranderd: spot prijzen zijn naar beneden gegaan door een toegenomen aanbod en een milde temperatuur. En futures volgden. Gezien de onvoorspelbare vraag die afhankelijk is van het weer is de verwachting dat de gasprijzen voorlopig volatiel blijven.

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten