Best en slechtst presterende ETFs

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 8 – 12 november.

Morningstar ETF Analysts 16 november, 2010 | 16:47
Facebook Twitter LinkedIn

Na een aantal weken het rijtje slecht presterende fondsen te hebben aangevoerd gingen de S&P 500 volatiliteits futures ETNs vorige week aan kop bij de best presterende fondsen. Maar ook zilver en palladium bleven tot de toppers van de ETFs behoren, omdat beleggers een blijvend sterke vraag naar edelmetalen en industriële metalen waarnemen. Er was ook enige beweging op de valutamarkten waar de dollar in waarde toenam ten opzichte van de euro.

Enkele sectorspecifieke Chinese aandelenfondsen zoals vastgoed, industrie en financiële dienstverlening en banken schaarden zich onder de kneuzen van de week als gevolg van speculatie dat de People’s Bank of China zijn rentetarieven zou verhogen. Na een aantal maanden ‘momentum’ te hebben gehad waardoor het een van de toppers van dit jaar is, ging de prijs van suiker vorige week omlaag. Net als van andere agrarische producten. Naast de geruchten over de Chinese renteverhoging zorgden ook Europese plannen om de suikerexport te vergroten, een goede oogst in India en een toename van de marge-eisen voor futures voor een daling van de suikerprijs.

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings