Best en slechtst presterende ETFs

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 15 – 19 november.

Morningstar ETF Analysts 24 november, 2010 | 9:30
Facebook Twitter LinkedIn

Waar ze de week ervoor nog tot de slechtst presterende fondsen behoorden, schaarden suiker- ETCs zich afgelopen week weer onder de fondsen met de beste resultaten. Nieuwe prognoses uit India, een van de grootste suikerexporteurs in de wereld, wezen op lager dan verwachte oogsten en die stuwden de suikerprijzen op. Graan fundamentals bewegen zich ook opwaarts omdat de Amerikaanse graanoogst naar verwachting vier procent lager zal uitvallen dan in 2009.

De fondsen met de minste resultaten werden aangevoerd door volatiliteits futures ETPs. De prijs van aardgas werd negatief beïnvloed door een recordaanvoer en een langzaam verdwijnende hoop dat de vraag zou toenemen door industriële afnemers of door koud weer.
Beleggers in Chileense aandelen werden nerveus door geruchten dat China zijn economische groei wil beteugelen om zo de inflatie in bedwang te houden. Dat zou met name Chili's grondstoffenexporteurs treffen. Indiase aandelen kregen het zwaar te verduren door een telecomschandaal.

Lees ook

Best en slechtst presterende ETFs 8-12 november

Best en slechtst presterende ETFs 1-5 november

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings