Fondsrapport: BNP Paribas Premium Global Dividend

Standard - Dit fonds kan een keus zijn voor beleggers die prijs stellen op buitengewone hoge dividenden. De opzet van het fonds kan bij beleggers....

Freddy van Mulligen 24 november, 2010 | 16:09
Facebook Twitter LinkedIn

Dit fonds kan een keus zijn voor beleggers die prijs stellen op buitengewone hoge dividenden. De opzet van het fonds kan bij beleggers echter voor onduidelijkheidheid zorgen.

De structuur van het fonds is dat 75% wordt belegd in het onderliggende fonds Global High Income Equity en dat 25% in kas wordt aangehouden en dat er puts en calls worden geschreven. Dit resulteert in een hoge inkomstenstroom, maar ook in bij aandelenmarkt achterblijvende prestaties als deze stijgen. Wouter Weijand is de fondsmanager die erin gelooft dat aandelenselectie decentraal moet plaatsvinden. Hij delegeert de beslissingen dan ook aan drie aparte teams in Amsterdam, Hongkong en Louisville, Kentucky. De optiestrategieën worden daarnaast momenteel in Parijs uitgevoerd door Christophe Binet, hij is een nieuwe naam voor dit fonds. De meeste teamleden hebben ruime ervaring. Weijand overziet het totale proces, bepaalt de verdeling over de regio’s en houdt de risico’s van het totaal van de portefeuille in de gaten.

Lees meer op onze volledige website.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten