Best en slechtst presterende ETFs

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 29 november – 3 december.

Morningstar ETF Analysts 09 december, 2010 | 11:35
Facebook Twitter LinkedIn

De ETFs met de beste rendementen waren vorige week de fondsen die op grondstoffen zijn gebaseerd, en dan vooral op mais en suiker. Graanprijzen naderen het hoogste niveau in twee jaar door een productietekort in de Verenigde Staten, ondanks dat er een mogelijkheid is voor een robuuste neergang als het Amerikaanse Congress niet akkoord gaat met de verlenging van subsidie voor de ethanolindustrie. Die is sterk afhankelijk van graan voor de productie van ethanol.
Suiker kent een vergelijkbaar verhaal met een aanvoer die de vraag niet kan bijhouden en wat leidt tot de hoogste suikerprijs in 30 jaar.

Gegevens over de economische groei blijven verbeteren, zij het licht. Dat zet druk op ETFs die volatiliteit in de markt volgen. Gasprijzen waren vorige week ook lager als de productie op peil blijft, maar de vraag stagneert. Deze situatie heeft geleid tot een recordvoorraad die voorlopig nog wel een stijging van de gasprijs zal tegenhouden.
Grondstof-ETFs neigen naar oververtegenwoordigd te zijn bij zowel de beste als slechtst presterende ETFs vanwege het volatiele karakter van grondstoffen.
De Indiase aandelenmarkt zag een neerwaartse trend omdat er een groot bedrijfsschandaal rond huisvesting aan het licht kwam.
TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten