Best en slechtst presterende ETFs

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 6 – 10 december.

Morningstar ETF Analysts 16 december, 2010 | 8:17
Facebook Twitter LinkedIn

Een aantal ETFs op de Europese verzekeringssector behoorden afgelopen week tot de topperformers onde rde ETFs. Dat kwam omdat een groot handelshuis verzekeraar Prudential UK aanbeveelde en S&P 500 verhoogtde zijn oordeel voor de Amerikaanse verzekeringssector van 'negatief' naar 'stabiel'.
Katoen kende ook een sterke week omdat de voorraden in Amerika afnamen en de vraag sterk bleef uit China, Turkije en Pakistan.

De voortdurende rally op de financiële markt drukte de op volatiliteit-ETNs die zowel op de S&P 500 en de EURO STOXX 50 zijn gebaseerd. De Turkse aandelenmarkt leed opnieuw door een combinatie van dalende olieprijzen en de angst voor een Chinese renteverhoging. Die zou de groei van het wereldwijde BBP afremmen. De Turkse banken waren het hardst getroffen omdat beleggers negatieve gevolgen van de crisis in de Eurozone vreesden.


Lees ook
Best en slechtst presterende ETFs 29 november - 3 december

Best en slechtst presterende ETFs 22-26 november

Best en slechtst presterende ETFs 15-19 november

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings