Best en slechtst presterende ETFs

Een overzicht van de ETFs met de hoogste en laagste rendementen in de periode 27 – 31 december.

Morningstar ETF Analysts 05 januari, 2011 | 14:50
Facebook Twitter LinkedIn

Metaal-ETFs waren aan het einde van 2010 de indextrackers met de beste rendementen. Zilver, dat het hele jaar al goed presteert, bereikte de hoogste prijs in dollars per ounce in dertig jaar. Palladium sloot een jaar af waarin het de bestpresterende grondstof was dankzij een groeiende vraag naar auto's in opkomende markten (palladium wordt gebruikt in een katalysator). Aardgas verwierp zijn status van grondstof met het laagste rendement nu in januari voor het noord-oosten van de Verenigde Staten meer kou dan gewoonlijk is voorspeld. 

Enkele zachte grondstoffen behoorden tot de slechtste rendementen in de laatste week van het jaar. De prijzen van suiker en katoen namen af nadat de Indiase overheid exportrestricties versoepelde. De koersen van aandelen van Europese fabrikanten van auto's en auto-onderdelen waren slap, nadat decemberverkopen in Frankrijk en Spanje tegenvielen. Het nemen van winst kan ook een rol hebben gespeeld omdat de automobielsector in Europa in 2010 de sector met de beste rendementen was.


TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar ETF Analysts  research hundreds of ETFs available to European investors. The Morningstar Rating for ETFs is based on a risk-adjusted performance measure.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings