De kop is eraf

Aandelen hebben dit jaar misschien de beste vooruitzichten. Maar obligatiebeleggers gaan echt geen saai jaar tegemoet.

Freddy van Mulligen 19 januari, 2011 | 10:37
Facebook Twitter LinkedIn

Voor een rationele belegger is het volstrekt willekeurig als het gaat om het meten van rendementen en bepalen van vooruitzichten om een knip te zetten bij 31 december. Maar blijkbaar hebben accountants en menselijke types de behoefte om een periode af te sluiten en op een nieuwe pagina te beginnen.

2011 Moet het jaar van het aandeel worden. En eerlijk is eerlijk, de tekenen zijn gunstig. De winstvooruitzichten zijn goed en er is economische groei. Daarbij zijn de waarderingen vrij laag, ook in het perspectief van de rente. De eerste handelsdag van het jaar was dan ook fantastisch op de beurs en na wat gehakketak werd vervolgens zelfs de 360 punten aangetikt. Ik kan meegaan met de positieve vooruitzichten, maar een totaal uitgemaakte zaak is het niet. Vooral het feit dat bijna alle beleggers, analisten en goeroes in een optimistische stemming zijn (Kees de Kort ongetwijfeld uitgezonderd), maakt mij ook wat voorzichtig. Als het sentiment niet beter kan worden, kan het wel slechter worden.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid